Nico

Omschrijving

Nico wil graag een goede plek! 

Bij de kinderboerderij worden vaker dieren neergezet die thuis niet meer welkom zijn, zo ook Nico. Helaas weten wij daardoor niet hoe oud hij is, maar hij is wel al volwassen. 

Nico vindt alles een beetje raar, hij kan hierdoor soms wel wat bang reageren waarbij hij gaat grommen. Wanneer hij in het speelveld loopt vindt hij dit geweldig en gaat dan lekker rennen. Als wij hier ook in lopen om hem weer terug naar zijn verblijf te brengen wil hij wel eens naar onze enkels springen om er een beetje naar te happen. Niet om je pijn te doen, maar vooral omdat hij het wat spannend vindt dat wij hier lopen om hem te pakken vermoeden wij. (of hij wil natuurlijk die mooie ruimte blijven houden natuurlijk, dus we hopen dit voor hem te vinden!)
Als je rustig de tijd voor hem neemt bij zijn verblijf mag je hem ook een aai geven en kan hij hier van genieten.
We zoeken dus een eigenaar die hem zichzelf laat zijn en die een beetje het gedrag van konijnen kan lezen zodat er geen vervelende situatie ontstaat. 

Nico verdient het echt om een leuk vriendinnetje en fijn plekje te vinden. Mag hij met jouw voedster daten?

Let op: het is niet mogelijk om losse konijnen voor een date of setje te reserveren. Dit omdat de kans groot is dat het niet klikt tussen konijnen en wij willen voorkomen dat je teleurgesteld wordt. Lees a.u.b. de volgende informatie goed door.

Op zoek naar een setje konijnen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij hebben twee opties om jouw konijn aan een vriendje of vriendinnetje te helpen, de opties zijn aangepast i.v.m. het coronavirus.

Jouw konijn kan ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Je kunt helaas niet binnenkomen om de kandidaten te bekijken. Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen. Bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen (gezien op de site) of geef je aan wat je zoekt. We beloven er een leuk setje van te maken! 
We hebben niet altijd gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren dus het kan zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. Gemiddeld logeren konijnen 1 tot soms 2 weken bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen. Dit ligt net aan de match en het karakter van een konijn. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pension kosten voor jouw eigen konijn en hij of zij dient volledig gevaccineerd te zijn.

Heb je ervaring met koppelen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die we dan kunnen aanbieden. 

Voor wij een afpraak maken zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl Ook horen we graag naar welke optie jouw voorkeur uit gaat.
Na elk bericht komt er een ontvangstbevestiging. Komt er op je mail geen automatisch antwoord dan is je mail niet goed aangekomen.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht