Sophietje en Morris

Omschrijving

Mogen zij bij jou opgroeien?

Neef en nicht, halfbroer en halfzus, we weten het eigenlijk niet. Wat we wel weten is dat de moeders van deze twee bij ons zijn gekomen omdat ze in beslag zijn genomen met een aantal andere konijnen, dames en heren zaten door elkaar ;) De reden waarom de konijnen in beslag zijn genomen weten wij niet.
De moeder van Sophietje en de moeder van Morris bleken drachtig te zijn en zijn toen los van elkaar naar ieder een eigen gastgezin verhuisd waar ze in alle rust konden gaan bevallen en waar de kleintjes een goede eerste start konden krijgen. 
De moeder van Sophietje beviel van 6 kleintjes dus zij is opgegroeid samen met haar moeder, 4 zusjes en 1 broertje.
De moeder van Morris kreeg 8 kleintjes dus hij groeide op met zijn moeder, 5 broertjes en 2 zusjes. 
Ze schelen 1 week van elkaar. Sophietje is geboren op 14 april 2020 en Morris op 20 april 2020.
Toen ze oud genoeg waren zijn ze terug naar de opvang gekomen om de nodige vaccinaties te krijgen en de mannen moesten wat inleveren ;) 
De nesten waren qua geslachten niet helemaal eerlijk verdeeld waardoor er weinig broer zus koppels gemaakt konden worden. Maar een geluk bij een ongeluk was dat de geslachten van beide nesten zorgde voor een perfecte verdeling in tweetallen waardoor ze met een leeftijdsgenootje konden blijven. 

Nu ze groot genoeg zijn hebben we de nesten als duo's gekoppeld en wonen de neven/nichten, halfbroers/zussen samen. 
De duo's zijn op zoek naar hun eigen plekje waar zij verder groot kunnen worden en de rest van hun konijnenleven gelukkig kunnen zijn! 
De start was ondanks het hobbelige begin van hun moeders goed dus zet jij dit voort? 

Sophietje kan soms nog een beetje verlegen zijn maar we merken dat nu ze ouder wordt haar nieuwsgierigheid het steeds meer overwint. Ze is erg vriendelijk en wanneer je de tijd voor haar neemt mag je haar gerust een aai geven. Morris is altijd een gemoedelijk rustige jongen geweest. Hij is erg vriendelijk, nieuwsgierig en kan een aai zeker wel waarderen. 
Beide kunnen natuurlijk soms nog een beetje schrikken, dit is een normale fase in hun leven want ze zijn nog hartstikke jong. In huis bij hun pleeggezin waren zij erg relaxt en we hopen dus een plek te vinden waar zij zichzelf verder mogen gaan ontwikkelen. 
Zoals alle jonge konijnen vinden zij het heerlijk om lekker rond te rennen en gekke sprongen te maken. 

Wil jij graag komen kennismaken? Dit kan alleen op afspraak. 

Let op: voor wij dieren plaatsen of een afspraak maken om te komen kennismaken zien we altijd graag een foto van het beschikbare verblijf. Een foto kan worden gemaild naar knaaghof@dierenbescherming.nl. Heb je nog geen verblijf? Wij geven je graag tips over wat er nodig is om een plek te creëren waar de konijnen (en jij) gelukkig van worden. 

Tot horens! 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht