Shady

Omschrijving

Lieve special care dame zoekt een fijn en serieus plekje! 

Shady is hier gekomen omdat haar maatje overleden is en het niet meer haalbaar was om haar thuis te houden. 
Ze is geboren in maart 2017 en ze is geholpen. Shady is altijd erg vriendelijk, ze komt ons altijd even begroeten en we mogen een aaitje geven. Ze vindt het heerlijk om in ons speelveld te rennen. Ze is gewoon een erg gezellige dame. 

Waarom wij haar een special care dame noemen? Shady heeft last gehad van blaaszand. In februari is haar blaas gespoeld, ze heeft sindsdien geen klachten meer gehad. 
Ze zit nu op een speciaal dieet. Zo krijgt zij timothee hooi en speciaal voer waar minder calcium in zit, dit maakt de kans op herhaling kleiner. 
Het is voor een nieuwe eigenaar belangrijk om in de gaten te houden hoe het met haar gaat. Het is erg aan te raden om haar blaas elk half jaar bijvoorbeeld te laten controleren bij de dierenarts (of natuurlijk eerder indien dit nodig blijkt) dit vooral om problemen te voorkomen. Al hopen we natuurlijk dat het niet meer terug komt en is het misschien in de toekomst niet meer nodig. 
Zo is het voor Shady ook belangrijk dat zij op hetzelfde dieet blijft. Voor een ander konijn is het niet erg om dit voer te krijgen ookal heeft deze geen last van de blaas. 

Heb jij alles om aan de wensen van Shady te voldoen en zoekt jouw ram nog een leuke dame? Durf jij de special care aan?  Dan hopen wij met jou in contact te komen voor deze lieve meid!

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht