Pim en Mabel

Omschrijving

Lief stel zoekt een fijn plekje! 

Pim en Mabel hebben elkaar helemaal gevonden en zijn super gek op elkaar. 

Mabel kwam hier als eerste wonen in april. Ze is gevonden in de duinen, hier hoort een tam konijn helemaal niet thuis en gelukkig is ze gevonden en bij ons gebracht. Mabel vond alles echt heel eng en durfde ons maar niet te vertrouwen, ze werd niet veel uitgekozen voor dates en zodra dit wel zo was dan vond ze de heren doodeng waardoor de rammen haar niet wilde en lelijk gingen doen. Wanneer ze in het speelveld mocht deed ze wel lekker haar ding maar echt blij was ze niet, maar als een man haar ook nog niet blij kon maken was het even zoeken wat dan wel. 

Pim is hier binnengekomen met over de 60 teken op zich, lange scheve tanden en hij was sterk vermagerd. De teken hebben we gelijk verwijderd. Hij moest ook snel een behandeling voor zijn tanden ondergaan, namelijk het verwijderen van de voortanden, hier heeft hij geen last van hoor en kan alles eten wat een konijn met voortanden ook doet. Alleen grotere stukken waar op geknaagd moet worden zijn een probleem dus die moeten wat kleiner worden gemaakt. Het zou kunnen dat in de toekomst zijn tanden terug groeien en dan is het net de vraag hoe de stand dan is. We weten namelijk niet waarom ze nu scheef stonden, soms is dit door een klap bijvoorbeeld waardoor ze scheef zijn gaan staan, maar het kan ook aangeboren zijn of door slechte voeding zijn gekomen. 

Toen Pim helemaal op goede sterkte was om en vriendin te krijgen dachten we dat hij misschien wel eens bij Mabel zou kunnen passen. Dit bleek de perfecte match, Mabel was eerst erg bang maar Pim liet haar in haar waarde en deed gewoon zijn ding. Hierdoor begon Mabel hem steeds meer te vertrouwen en werden ze steeds hechter. Ze zijn nu dol op elkaar en vaak naast elkaar te vinden.
Mabel is helemaal opgebloeit en komt ons zelfs begroeten nu, samen met Pim uiteraard! Pim vindt aaien prima en gaat hier lekker voor zitten, Mabel komt gezellig mee maar vindt aanraking meestal nog niet zo fijn, maar ze komt wel iets lekkers aanpakken of aan je snuffelen. 
We vermoeden dat ze beide niet meer erg jong zijn, maar hoe oud ze dan precies zijn is onduidelijk en onbekend. 

Heb jij een plekje waar dit liefdeskoppeltje kan komen wonen? 

Let op: voor wij een kennismaking inplannen zien we altijd graag eerst foto's van het verblijf dat beschikbaar is. Foto's kunnen worden gemaild naar knaaghof@dierenbescherming.nl let er bij het sturen van een foto op dat er altijd een automatisch antwoord komt. Komt deze niet dan is de mail niet goed aangekomen. 
Heb je nog geen verblijf? We geven je graag tips over hoe je een verblijf kunt maken waar de konijnen maar ook jij veel plezier aan kunnen beleven. 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht