Yasser en Yentl

Omschrijving

Senior setje wil een laatste fijne plek en niet tot hun einde in de opvang blijven. 

Yasser en Yentl zijn bij ons gebracht omdat ze helaas niet mee konden verhuizen naar een nieuwe woning. Ze konden daar niet krijgen wat ze gewend waren en dat vond de eigenaar niet eerlijk voor ze. Wij zoeken nu een plekje voor ze waar ze kunnen krijgen wat ze verdienen! Ze zijn geboren in 2012 dus wel op leeftijd. 

Het zijn geen konijnen die aandacht vragen of heel erg van aaien houden. Ze doen veel liever lekker hun eigen ding. 
Yasser vindt het soms wel fijn om een aai te krijgen, hij blijft dan rustig zitten, maar het komt best vaak voor dat hij hier helemaal niet zo'n zin in heeft en dan gaat hij gewoon van je weg. Het is geen druk mannetje en vindt het fijn om lekker bij Yentl in de buurt te zijn. Hij heeft een lange vacht die wel de nodige verzorging vraagt, wij laten je graag zien hoe dit het beste gedaan kan worden! Hij vindt het geen probleem als zijn vacht verzorgd wordt. 
Als je voor dit setje kiest krijg je altijd even een workshop vachtverzorging zodat wij je precies kunnen laten zien hoe je dit moet doen.  
Yentl gaat wel graag op avontuur in ons speelveld bijvoorbeeld en huppelt dan vrolijk rond, terwijl dit voor Yasser niet altijd nodig is, hij vindt zijn vertrouwde plekje vaak goed genoeg. Maar als hij er voor kiest om in het speelveld te gaan dan gaat ook hij wel op verkenning uit. 

Yentl is een dame met pit, ze is voor haar leeftijd nog best wel actief en vindt ons speelveld dus heerlijk. Een aai zit ze eigenlijk niet zo op te wachten, ze wil lekker haar eigen gang gaan. Wanneer je jezelf toch bij haar opdringt wanneer ze haar grens aangeeft kan ze wel naar je grommen of krabben.

Het is dus niet het aller makkelijkste setje maar deze senioren verdienen het zo om een fijn plekje te vinden waar ze zichzelf mogen zijn. En waar ze zich wellicht fijner op hun plek voelen dan hier in de opvang. 

Omdat Yasser een lange vacht heeft, zijn zij niet geschikt om zomaar buiten te houden. Dit kan wel op het moment dat een verblijf zodanig gemaakt is dat er geen regen bij hem kan komen. 
Een ruimte binnen zou het meest ideaal zijn. 

Kom jij kennis met ze maken? 

Let op: voor wij een kennismaking met de dieren kunnen plannen zien we altijd graag een foto van het verblijf dat beschikbaar is. Een foto kan worden gemaild naar knaaghof@dierenbescherming.nl let er bij het sturen van een mail op dat er een automatisch antwoord komt. Komt deze niet dan is de mail niet goed aangekomen. 
Heb je nog geen verblijf? Geen probleem we geven graag tips over hoe je een verblijf kunt maken waar de konijnen maar ook jij veel plezier aan zullen beleven. 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht