Preston

Omschrijving

Preston is een lieve knuffel! 

Er zijn niet veel konijnen die zo knuffelbaar zijn, de meeste kunnen een aai wel waarderen en gaan daarna weer lekker hun eigen gang.Deze lieve kerel steelt het hart van iedereen. Preston is namelijk dol op aandacht en contact maken. 
Hij vindt het heerlijk om lekker gekriebeld te worden en gaat hier dan uitgebreid voor zitten. Hij duwt zijn kopje helemaal bij je zodat je niet zomaar kan stoppen. Dit kan hij bij wijze van uren volhouden. 

Toen hij net binnen was en gecontroleerd werd door de dierenarts had hij haakjes op zijn kiezen, we hebben deze laten weghalen en ze zijn tot nu toe niet meer terug gekomen. Dat gaat dus goed! Of het in de toekomst terug zal komen is onbekend. Het is ook onbekend wat de oorzaak van de haken is geweest.  
We weten niet wat hij in het verleden gewend is qua voeding en het zou kunnen dat nu hij eenmaal goede voeding krijgt de haken niet meer terug gaan komen. Vaak ontstaan haken namelijk ook als er geen goede voeding is gegeven waar de kiezen van slijten.  Als de stand van de kaken zodanig is dat hij haken ontwikkeld dan was de kans groot dat ze alweer terug zouden zijn gekomen. 
Het is dus wel een konijntje om in de gaten te houden, maar hij is het (vinden wij) helemaal waard. 

Hoe oud Preston is weten wij niet, hij is namelijk op straat gevonden. Dat hij volwassen is kunnen we in ieder geval wel zeggen. 
Niet piepjong en niet stokoud. 

Komt jouw dame met hem daten? 

Door de grote aanvraag hebben wij een wachtlijst voor het koppelen van konijnen. Vraag onze medewerkers voor de actuele informatie.
Let op: het is niet mogelijk om losse konijnen voor een date of setje te reserveren. Dit omdat de kans groot is dat het niet klikt tussen konijnen en wij willen voorkomen dat je teleurgesteld wordt. Lees a.u.b. de volgende informatie goed door.

Op zoek naar een setje konijnen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij hebben de optie om jouw konijn aan een vriendje of vriendinnetje te helpen, de optie is aangepast i.v.m. het coronavirus.

Jouw konijn kan ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Je kunt helaas niet binnenkomen om de kandidaten te bekijken. Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen. Bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen (gezien op de site) of geef je aan wat je zoekt. We beloven er een leuk setje van te maken! 
We hebben niet altijd gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren dus het kan zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. Gemiddeld logeren konijnen 1 tot soms 2 weken bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen. Dit ligt net aan de match en het karakter van een konijn. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pension kosten voor jouw eigen konijn en hij of zij dient volledig gevaccineerd te zijn.

Voor wij een afpraak maken zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl Ook horen we graag naar welke optie jouw voorkeur uit gaat.
Na elk bericht komt er een ontvangstbevestiging. Komt er op je mail geen automatisch antwoord dan is je mail niet goed aangekomen.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht