Nino en Nanou

Omschrijving

Klef stel zoekt een fijne plek. 

Deze twee schatten zijn op straat gevonden, het zag er niet naar uit dat ze daar perongeluk samen terecht waren gekomen en niet meer wisten hoe ze naar huis moesten komen. Ze zullen er opzettelijk neergezet zijn omdat ze niet meer thuis mochten/konden blijven.
Nino kwam binnen met een natte neus, natte pootjes en een niesje die maar bleef aanhouden. Dat ging dus niet helemaal lekker en hij moest eerst een aantal weken medicatie van ons krijgen, niet echt een fijne eerste kennismaking met ons natuurlijk.
Nanou is eigenlijk al die tijd zijn steun en toeverlaat geweest en dat is ze nog steeds. Nino vindt alles aan de opvang stom, behalve Nanou en het speelveld. Daar geniet hij zichtbaar van. Inmiddels is zijn kuur voorbij en heeft hij soms nog wel een niesje of een nat neusje, maar het vermoeden is dat dit niet meer over gaat omdat de verkoudheid die hij had al een tijdje gaande was voor hij bij ons kwam. Aandacht zit hij niet perse op  te wachten, hij gaat dan snel weg of hij bromt naar je. Hij wil liever gewoon lekker zijn ding doen en misschien dat hij ooit iets losser durft te komen wanneer hij een fijne eigen plek heeft. 
Nanou is een vriendelijke dame die gewoon lekker haar ding doen en er voor Nino is als hij haar nodig heeft. Ze komt wel zitten voor een aaitje en is altijd erg nieuwsgierig. 

Beide genieten van de ruimte in het speelveld en gaan dan lekker op verkenning uit. Verder liggen ze veel samen tegen elkaar aan, ze zijn dol op elkaar. 

Dit stel heeft als nadeel dat ze niet zomaar buiten kunnen wonen. Nino heeft namelijk een rexvacht, kou kan hij wel hebben, alleen is regen die op z'n vacht kan komen geen goede combinatie met hem. De regen gaat namelijk dwars door zijn vacht heen. 
Ook heeft hij snel last van zere hakjes, hier kwam hij al mee binnen. Rexen hebben hier sneller last van. Op dit moment heeft hij geen wonden onder zijn poten en zitten er enkel kale plekjes. Maar zomaar op straatstenen lopen is dus niet zo goed voor hem. 

Kortom... het is niet het makkelijkste setje en we zoeken dus eigenlijk het liefste een plekje bij iemand binnen. 
We hopen dat er iemand is die door de 'problemen' heen kan kijken en valt voor dit knappe lieve setje. 

Wil jij ze een thuis bieden? We horen het graag! 

Let op: voor wij een kennismaking kunnen inplannen zien we graag hoe het verblijf is waar ze in komen te wonen. Een foto kan worden gestuurd naar knaaghof@dierenbescherming.nl let op dat er altijd een automatisch antwoord komt. Komt deze niet dan is de mail niet goed aangekomen. 
Heb je nog geen verblijf? Wij vertellen je graag waar konijnen blij van worden en wat ze nodig hebben. Met de tips kan jij dan en verblijf creëren waar jij maar ook de konijnen veel plezier aan zullen beleven. 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht