Hanz, Hardi, Harco en Harald

Omschrijving

Vier kleine heren zoeken een plekje! 

Deze knappe heren zijn op zoek naar een plekje. Bij een collega opvang elders in het land werden 4 volwassen dames en 1 volwassen heer gebracht. Bij dit gezelschap lag al een nestje met een aantal kleine muisjes. De vader werd direct bij aankomst in de opvang apart gezet. Want meer kleintjes zijn zeker niet de bedoeling. 
De opvang is niet ingericht voor muizen dus hebben wij de familie van ze overgenomen.

Er zijn geen extra nestjes geboren. 
Inmiddels zijn de aanwezige kleintjes groot genoeg om op eigen benen te staan dus kunnen we op zoek gaan naar een plekje waar ze kunnen gaan wonen. Er zijn vier heren. 
Ze mogen per twee verhuizen eventueel wanneer vier geen optie is. De heren zijn op 29 januari 2021 geboren. 

Met de kleintjes zijn wij dagelijks bezig om ze aan handen te laten wennen. Dit gaat de ene dag beter dan de andere dag. Ze vinden optillen vooral nog erg spannend maar nemen wel wat lekkers aan of komen snuffelen. 

Wie heeft er een fijne plek met genoeg ruimte en uitdaging voor de heren? 

Er zit één nadeel aan heren muizen en dat is dat het kan zijn dat ze op latere leeftijd met elkaar gaan vechten. Uiteraard mogen muizen die ruzie maken dan weer terug naar de opvang komen wanneer er thuis geen oplossing is voor het apart houden. 
Maar er zijn ook veel gevallen bekend dat ze heel gezellig samen kunnen blijven wonen, om die reden plaatsen wij ze dan ook graag samen omdat muizen hoe dan ook groepsdieren blijven. 

Let op: voor wij onze dieren plaatsen zien we altijd graag een foto van het verblijf dat beschikbaar is. Een foto kan worden gestuurd naar knaaghof@dierenbescherming.nl op elke mail komt een automatisch antwoord. Komt deze niet dan is de mail niet goed aangekomen. 
Heb je nog geen verblijf? Wij geven je graag tips over wat muizen nodig hebben om gelukkig te zijn.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht