Bugs (binnen)

Omschrijving

Lieve knul zoekt een speciale plek! 

Awg die arme Bugs, hij werd op straat gevonden en is in eerste instantie door dierenambulance en hospitaal Den Haag opgevangen om op te lappen want hij zag er niet goed uit. 
Zijn achterpoot was namelijk helemaal verlamd en na een medicatiekuur die dit wellicht kon verhelpen kwam er geen verbetering en hebben ze zijn achterpoot laten amputeren. De reden van de verlamming is niet bekend. 
Nadat Bugs een beetje van alles was bijgekomen is hij naar ons verhuisd zodat wij voor hem op zoek kunnen gaan naar een huisje met een leuk konijnen vriendinnetje waar hij bij past. 

Bugs heeft dus maar 3 pootjes om zich staande te houden maar dit kan hij heel goed! Het is wel belangrijk dat een nieuwe eigenaar in de gaten blijft houden hoe zijn houding is, het is namelijk bekend dat konijnen die een achterpoot missen een scheve rug krijgen. Dit kan na een tijd wel voor problemen zorgen. Ook is het belangrijk dat de ruimte waar Bugs komt te wonen niet heel erg glad is, hij kan namelijk wat sneller uitglijden omdat zijn gewicht anders verdeeld wordt. Hij redt zich prima maar er moet bij sommige dingen meer rekening mee gehouden worden. Ook is het voor hem minder geschikt om op een bodem te wonen die erg nat blijft. Daarom zien wij hem eerder bij iemand binnen wonen. 

Maar voor nu gaat het nog hartstikke goed met Bugs en is hij heel erg vrolijk.
Hij vindt het prima en gezellig om een aai te krijgen. Bugs is altijd wel nieuwsgierig en komt bij je kijken, soms kan hij het een beetje spannend vinden en dan gaat hij snel even opzij.  

Komt jouw dame kennismaken met hem tijdens haar koppelvakantie? 

Door de grote aanvraag voor koppelvakanties hebben wij een wachtlijst voor het koppelen van konijnen. Lees a.u.b. de onderstaande informatie goed door. De wachtlijst voor voedsters die een ram zoeken is kort, vooral wanneer ze binnen wonen.  

De losse konijnen die op de site staan zijn ‘gereserveerd’ voor de wachtlijst. Ze zijn dus niet gelijk beschikbaar als je een nieuwe aanvraag doet. Ze staan zichtbaar omdat het momenteel niet mogelijk is om de opvang fysiek te bezoeken en zo kunnen er toch voorkeuren aangegeven worden wanneer een konijn hier gebracht wordt voor de koppelvakantie.
Het is niet mogelijk om losse konijnen van te voren te reserveren voor jouw konijn.

Ben je op zoek naar een setje? Kijk op de site naar de beschikbare setjes of stuur ons een mail over welke setjes er beschikbaar zijn.

Wij kunnen helpen om een match voor jouw konijn te zoeken! 

Jouw konijn kan ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Je kunt helaas momenteel niet binnenkomen om de kandidaten te bekijken. Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen. Bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen (gezien op de site) of geef je aan wat je zoekt qua karakter. We beloven er een leuk setje van te maken! 

We hebben niet gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren. Gemiddeld logeren konijnen 10 dagen bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen. Dit ligt net aan de match en het karakter van een konijn. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pension kosten voor jouw eigen konijn (€2,50 per dag) en hij of zij dient een geldige vaccinatie te hebben voor Myxomatose, VHD 1 en VHD2.

Voor wij je op de wachtlijst kunnen noteren zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl 
Na elk bericht komt er een ontvangstbevestiging. Komt er op je mail geen automatisch antwoord dan is je mail niet goed aangekomen.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht