Nel (rex konijn, groter konijn)

Omschrijving

Knappe meid zoekt een fijne plek! 

Lieve Nel kwam bij ons wonen omdat ze helaas niet meer de juiste plek kon krijgen thuis. Toen ze net bij ons was had ze enorme last van pododermatitis onder haar achterpoten (een ontsteking onder de voetzolen), helaas zijn rexen hier erg gevoelig voor zeker wanneer ze niet de juiste ondergrond hebben. Een stenen ondergrond is dus niet geschikt voor haar. 
De ontstekingen waren zo groot als een euro muntstuk en waren helemaal open en kapot, dit deed heel erg veel zeer. De eerste tijd kon ze bij ons ook alleen op fleecekleden zitten en ook dan ontzag ze haar poten heel veel. Na een lange medicatie kuur gaat het nu super goed met haar poten en is er niks meer te zien van de ontsteking! Er zit zelfs weer haar op de plekken. 

Ze zit inmiddels ook niet meer op fleecekleden, maar het is wel belangrijk dat de bodem zacht is voor haar. We zoeken dus een huisje voor Nel waar ze niet op stenen komt. Ook is het niet goed als Nel nat kan worden door de regen, dit is in combinatie met haar vacht geen goed idee. Een rex kan goed tegen de kou maar regen zal gelijk door de haren zakken waardoor de kans op ziek worden erg groot is.
Ze kan binnen wonen zolang ze lekker los kan lopen en de ruimte heeft. Nel is namelijk een hele energieke dame en is niet de kleinste. 

We zoeken dus een overdekte plek met een bodem zonder tegels/stenen. 
Buiten dat zoeken we natuurlijk een leuk maatje voor haar! 

Nel is een lieverd, ze heeft onze harten gestolen. Ze kan een aai waarderen, maar heeft hier niet altijd zin in. Als ze je kent dan komt ze je begroeten en mag je haar uitgebreid aaien en dan gaat ze er helemaal voor liggen. 
Ook vindt ze het leuk om bezig te zijn, iemand die voerspelletjes met haar zou willen doen zou ze heel leuk vinden! 

Komt jouw ram met haar kennismaken tijdens zijn koppelvakantie? 

Let op: voor wij een afspraak kunnen maken voor een koppeling zien we altijd graag een foto van het verblijf dat beschikbaar is. Een foto kan worden gestuurd naar knaaghof@dierenbescherming.nl op elke mail komt een automatisch antwoord, komt deze niet dan is de mail niet goed aangekomen.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht