Ard en Amara

Omschrijving

Stel met een gebruiksaanwijzing zoekt een fijne plek. 

Ard en Amara zijn bij ons gebracht omdat er thuis niet meer genoeg aandacht voor ze was. Ze zijn geboren in mei 2020 dus nog helemaal niet zo oud. 
Toen ze net bij ons kwamen hebben wij Ard een langere periode moeten behandelen voor een verkoudheid. Deze bleek best hardnekkig maar inmiddels heeft hij er geen last meer van en is hij helemaal gezond. 

We kunnen dus eindelijk op zoek naar een fijne plek voor deze twee! 
Ard en Amara zijn geen konijnen voor mensen die graag veel aaitjes aan de konijnen geven. Hier hebben ze namelijk helemaal niet zoveel zin in. Als ze je een beetje kennen komen ze wel eens bij je kijken en ze komen wat lekkers halen, maar ze vinden contact met mensen maar een beetje stom. Heel bang zijn ze niet, dus ze duiken bijvoorbeeld niet weg als je in de buurt bent. 
Als je bij ze in de ren gaat zitten dan kunnen ze wel zenuwachtig worden, hierdoor kan vooral Ard wel eens heel dominant gaan doen tegen Amara. Amara moet dan precies doen wat hij wil want anders laat hij duidelijk merken dat hij er niet van gediend is. 
Hij komt je niet zomaar aanvallen hoor maar als je jezelf opdringt kan hij wel wat grommen en krabben naar je. 
Amara is gewoon wat teruggetrokken en ontwijkt alles liever. 

Gelukkig vinden ze elkaar vaak genoeg ook erg gezellig en dan liggen ze heerlijk klef tegen elkaar aan. 

Het is een setje voor mensen die het gezellig vinden om konijntjes in de tuin te hebben en deze goed te verzorgen. Maar ook voornamelijk genieten van hoe konijnen lekker hun ding doen en niet te veel van ze eisen. 
Mensen die vertrouwen met ze willen opbouwen en ze in hun waarde laten. 
Wij plaatsen ze alleen bij iemand die ze een plekje buiten kan geven, ze komen meer tot hun recht in de tuin, ze kunnen hier ook meer hun ei kwijt. Boven dat zijn het echt kampioenen in rommel maken, we hebben zo de inschatting dat er weinig mensen zijn die dit leuk gaan vinden in huis. 

Heb jij een fijne plek voor ze? 

Let op: 
Voor wij een kennismaking inplannen zien we graag hoe ze komen te wonen. Een foto van het verblijf kan worden gestuurd naar knaaghof@dierenbescherming.nl op elke mail komt een automatisch antwoord. Komt deze niet dan is de mail niet goed aangekomen. 
Heb je nog geen verblijf? We vertellen je graag wat konijnen nodig hebben om gelukkig te zijn!

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht