Alberto (binnen)

Omschrijving

Alberto zoekt een fijne plek! 

Samen met twee anderen(vermoedelijk broers) is Alberto over het hek bij de kinderboerderij gezet, graatmager was hij. Het was wel te verklaren hoe dit kwam....hij had namelijk hele lange voortanden, hierdoor was het voor hem moeilijk om te eten. Arme schat! We hebben zijn voortanden laten verwijderen zodat hij geen last meer heeft van scheef groeiende voortanden. Hier heeft hij geen last van en eet alles wat een ander konijn ook eet, hij kan alleen vanzelfsprekend niet op iets knagen of grote stukken groente wegpeuzelen bijvoorbeeld(kleinere stukjes kan hij prima!) Een nieuwe eigenaar moet er wel rekening mee houden dat er een kans bestaat dat zijn voortanden op een gegeven moment terug komen groeien, hier kunnen soms jaren tussen zitten, de vraag is dan op welke manier dit is. Als ze weer scheef staan zouden ze weer getrokken moeten worden. 

Alberto is een schat van een konijn, hij is erg rustig en vindt een aai krijgen helemaal prima. Wanneer er eten in aantocht is wordt hij helemaal happy en springt dan druk rond. 
Hij hobbelt wanneer het zijn beurt is, rustig in ons speelveld rond en kijkt wat er allemaal te beleven is. 

Komt jouw dame met hem kennismaken tijdens de koppelvakantie? 

Lees a.u.b. de onderstaande informatie goed door. 
Wij kunnen helpen om een match voor jouw konijn te zoeken! Dit doen wij door een koppelvakantie. 
Het zou kunnen dat we een wachtlijst moeten hanteren voor een koppelvakantie. Vraag ons naar de actuele informatie. 

De losse konijnen die op de site staan zijn ‘gereserveerd’ voor de koppelvakanties. Het is niet mogelijk om losse konijnen van te voren te reserveren voor jouw konijn. Ze staan zichtbaar omdat het momenteel niet mogelijk is om de opvang fysiek te bezoeken en zo kunnen er toch voorkeuren aangegeven worden wanneer een konijn hier gebracht wordt voor de koppelvakantie.

Jouw konijn kan ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen. Bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen (gezien op de site) of geef je aan wat je zoekt qua karakter. We beloven er een leuk setje van te maken! Je kunt helaas momenteel niet binnenkomen om de kandidaten te bekijken.

We hebben niet altijd gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren. Gemiddeld logeren konijnen 7 tot 10 dagen bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen samen. Dit ligt net aan de match en het karakter van de konijnen. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pensionkosten voor jouw eigen konijn (€2,50 per dag) en hij of zij dient een geldige vaccinatie te hebben voor Myxomatose, VHD 1 en VHD2. Rammen dienen gecastreerd te zijn. 

Ben je op zoek naar een setje? Kijk op de site naar de beschikbare setjes of vraag ons welke setjes er beschikbaar zijn.

Voor wij je op de wachtlijst kunnen noteren of een afspraak kunnen maken zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl 
Na elk bericht komt er een ontvangstbevestiging. Komt er op je mail geen automatisch antwoord dan is je mail niet goed aangekomen.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht