< Terug naar overzicht

Konijnen in de kou

Lokaal

5 februari 2021

Als wij de voorspellingen mogen geloven wordt het vanaf komend weekend erg koud en is sneeuw onderweg. Waar moet je op letten met konijnen die buiten wonen?

Tot -10 graden Celsius kunnen konijnen prima buiten verblijven als je aan een paar dingen denkt. Zorg dat de konijnen buiten in hun nachthok genoeg stro hebben om lekker in weg te kruipen! Zet het verblijf op een beschutte plek waar de snijdende wind niet inwaait. Ververs het water in ieder geval 2 maal per dag zodat het niet bevriest. Om warm te blijven verbruiken de konijnen meer energie, geef ze daarom extra hooi om te eten.

Let goed op je konijnen zodat je afwijkend gedrag tijdig kunt signaleren. Haal ze niet zomaar naar binnen, de overgang van koud naar warm is niet goed voor konijnen. Een schuur of niet verwarmde kamer is indien nodig wel een optie. En bij twijfel over de gezondheid van je konijnen bel de dierenarts!

Konijnen kunnen sneeuw over het algemeen erg waarderen. Laten we hopen op een mooi winters landschap met veel buitenplezier voor de liefhebbers. Voor de andere groep, nog even volhouden, het wordt echt wel weer lente :-)