Speeddaten voor konijnen

Wij bieden op het moment voor konijnen alleen een koppelvakantie aan.

Jouw konijn kan ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Je kunt helaas niet binnenkomen om de kandidaten te bekijken. Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen.

Bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen (gezien op de site) en/of geef je aan wat je zoekt qua karakter of eigenschappen. We beloven er een leuk setje van te maken!

We hebben niet altijd gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren dus het kan zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. Gemiddeld logeren konijnen 1 tot soms 2 weken bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen. Dit ligt net aan de match en het karakter van een konijn. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pension kosten voor jouw eigen konijn en hij of zij dient volledig gevaccineerd te zijn.

Voor wij een afspraak maken zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl Ook horen we graag naar welke optie jouw voorkeur uit gaat. Na elk bericht komt er een ontvangstbevestiging. Komt er op je mail geen automatisch antwoord dan is je mail niet goed aangekomen.

Speeddates voor konijnen zijn op het moment niet mogelijk.

Op zoek naar een partner? Kom dan op speeddate in het Knaaghof. Uiteraard is deze speeddate niet voor jou, maar voor je konijn of knaagdier!

Konijnen, cavia's ratten, muizen, gerbils, chinchilla’s en degoes zijn van nature groepsdieren. In het wild leven ze in groepen waar ze elkaar verzorgen, met elkaar communiceren en elkaar gezelschap houden. Het is daarom onnatuurlijk om deze dieren in hun eentje te houden. Ze hebben elkaar nodig om zich veilig te voelen, om contact te hebben en voor het gezelschap. Een rol die je als eigenaar niet 24 uur per dag kan vervullen. Als je een van deze dieren als huisdier wilt, zorg er dan voor dat je er minimaal twee neemt, zodat ze altijd een soortgenoot hebben.

Eenzaam

Toch slijten veel van deze dieren hun dagen eenzaam en opgesloten in een hokje. Ouders werken en de kinderen zijn naar school, waardoor niemand overdag naar het huisdier omkijkt. Voor het dier is dit een kwelling.

Daarom plaatst Het Knaaghof groepsdieren uitsluitend in koppels. Op die manier hebben de dieren altijd gezelschap aan elkaar.


Koppelen is alleen op afspraak

Heb je al een konijn of knaagdier en ben je daarom op zoek naar een soortgenoot? Dan ben je bij Het Knaaghof op het juiste adres. Je kan, op afspraak, met jouw dier naar het Knaaghof komen, waar onze medewerkers je helpen met het vinden van een geschikte partner voor hem of haar. Tijdens deze afspraak gaan we één voor één soortgenoten aan jouw dier voorstellen in een neutrale ruimte. Met deze speeddate komen we erachter welke dier de beste kans heeft om een nieuw maatje van je konijn te worden. Ondertussen geven wij uitgebreide en deskundige informatie over het houden van het dier. Deze speeddate neemt ongeveer een uur in beslag.

De koppeling houdt echter niet op bij Het Knaaghof. Eenmaal thuis hebben de dieren ook eerst de tijd en ruimte nodig om aan elkaar te wennen. Hoe je dit het beste kunt doen vind je op de pagina 'koppelen van konijnen' en 'koppelen van cavia's'..