Rex

Omschrijving

****Rex is uitgewisseld naar onze collega's van dierenopvang t Noordbroek in Almelo om zijn plaatsingskans te vergroten.
Voor info kunt u contact met hun opnemen Tel: 0546 - 453901 (dagelijks van 11.00-17.00 u) of info@dierenopvangnoordbroek.nl

Met liefde stellen wij u voor aan topper Rex, een prachtige, energieke, bijzondere en toegewijde Duitse herder ziel van twee jaar. Hij woonde al een geruime tijd bij onze lieve collegae in IJmuiden, en besloten is dat het om uiteenlopende redenen voor Rex waarschijnlijk beter was dat hij bij ons in Almelo kwam wonen.
En zo geschiedde.

De geschiedenis van Rex is niet fraai, en dan drukken we ons zacht uit. Hij heeft al en leven van ellende, gesleep en onbegrepen zijn, achter de rug. En dan ben je nog maar twee jaar jong.. :(
Het zorgde voor onzekerheid aan Rex zijn zijde en daaruit voortkomend, bijtincidenten.

De verhuizing -mogelijk gemaakt door het vertrouwen en doorzetten van onze collegae- bleek een gouden greep. Hij is enorm opgebloeid en groeit nog elke dag. De ruimte, relatieve rust en vrijheid/relatief prikkelarme omgeving die hij krijgt, laten steeds meer de fántastische herder zien die hij is. Rex doet onze herder harten sneller kloppen en we zijn heel erg trots op en gek met hem.

Het is een hond met enorm veel potentie. Die op de juiste plek, bij de juiste mensenmaatjes, een topper van wereldformaat is. 'De juiste mensenmaatjes' zijn liéfdevolle (anti drill/ schreeuw) 'herdermensen' die op basis van rust, wederzijds vertrouwen en begrip in Rex willen en zullen investeren. Een sterke band met hem opbouwen en hem (bege)leiden waar hij denkt zaken zelf te moeten regelen, terwijl hij eigenlijk niet weet wat te doen, onzeker is.

Verder vaart Rex wel bij een niet al te drukke omgeving en al zeker geen druk huishouden. Veel dynamiek in en rond huis, kan hij niet handelen. Een beetje bewegingsvrijheid, wat ruimte en vooral ook aandacht, veel met zijn mensenmaatje(s) kunnen optrekken, betekent álles voor hem.

Hier trainen we Rex met de bal (is een echte ballen en stokken gek), afgewisseld met koekjes. Hij is superslim (en snel), kent de basiscommando's, loopt betrouwbaar los, is een échte waterrat, zwemt als een malle, apporteert, zoekt en speurt als een malle. Soms moeten we hem echter remmen. Want hoewel hij loopt, rent en vliegt als een kievit, is er in zijn achterpoot lichte artrose geconstateerd. Hij staat bij ons daarom op mobility support (Royal canin).

Aandachtspunt is oa; meer rust in zijn kont! Dat is het aller belangrijkst. Verder is wandelen zonder trekken een dingetje (hij loopt liever los, maar dit kan natuurlijk lang niet altijd).
Zijn omgang naar en met andere honden is een verlengde ervan. Hij wil best heel graag contact maken (met teven in ieder geval), maar is druk en kent maar weinig manieren. Zijn gedrag wordt dan uiteraard ook niet door elke hond op prijs gesteld.

Verder adoreert Rex 'zijn mens', is toegewijd en één en al liefde, tot op het bot. Een super eigenschap, maar ook iets dat begeleid dient te worden. Wanneer dit niet gebeurd, kan hij bezitterig worden en lelijk doen naar onbekenden die huis, tuin of (persoonlijke) ruimte van 'zijn' mens betreden.

Alles bij elkaar een meer dan heerlijke hond, die steeds meer laat zien een dikke knuffelbeer te zijn ook, prachtig van binnen en van buiten, maar wel enkel geschikt voor mensen die hem kunnen doorgronden en liefdevol kunnen begeleiden. Nogmaals, een wat prikkelarme omgeving is hierbij van belang.

Er valt best nog wat uitgebreider over Rex te vertellen, maar dan wordt dit stukje zo lang. Veel prettiger vinden we het, om u bij serieuze belangstelling even telefonisch te spreken.
We zeggen dan ook, mede namens Rex, graag tot horens!

Asiel

Kerbert Dierentehuis
Heerenduinweg 8
1971 JE IJmuiden
Tel.: 0255-515744
E-mail: kerbert@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht