Pippa

Omschrijving

Pippa is een gesteriliseerde poes van 7 jaar. Helaas is Pippa bij ons gebracht omdat het bij haar vorige huis niet goed ging. Pippa houdt niet van te veel prikkels daarom was een huis met kinderen en andere huisdieren te veel voor haar. Pippa is erg nieuwsgierig en is graag bij mensen in de buurt, maar wil liever geen lichamelijk contact en durft dan ook wel uit te halen als dit wel gebeurt.  Als je haar vertrouwen hebt dan komt ze heel graag kopjes aan je geven maar dan is het dus niet de bedoeling dat je haar een aai terug geeft. Wij zijn druk bezig geweest met haar gedrag en in plaats van ons te richten op het aaien, wat voor haar heel erg eng is, richten we ons op andere dingen. Pippa heeft inmiddels bij ons andere, voor haar minder enge, dingen geleerd om haar bezig te houden.  Ze kan bijvoorbeeld inmiddels op commando zitten. Ook wordt ze heel erg blij als je af en toe met haar met een balletje of een hengeltje met veren er aan wil spelen. Ook haar voorlezen uit een leuk boek kan ze erg waarderen, ze is namelijk echt graag bij je in de buurt.  

Wij kunnen helaas geen garantie geven of in de toekomst het aaien verbeterd gaat worden. We zoeken voor Pippa vooral een baas die haar niet wil aaien maar wel met haar wil spelen. Uiteraard is een rustig huis met tuin, zonder kinderen en andere huisdieren noodzakelijk. De plaatsing zal onder begeleiding zijn van onze gedragstherapeut en hij zal na de plaatsing ook nogmaals contact opnemen voor eventuele verdere begeleiding.

Denkt u dat u Pippa een fijn thuis kunt bieden? Dan plannen wij graag een kennismaking met u in!
Hiervoor kunt u een mailtje met uitgebreide informatie over uw gezinssamenstelling, woonsituatie en eerdere ervaring met katten sturen naar kerbert@dierenbescherming.nl. Het is belangrijk dat deze mail in ieder geval de volgende informatie bevat:
-          Hoeveel personen wonen er in huis en hoe oud zijn deze personen?
-          Heeft u andere huisdieren?
-         Hoe groot is de woning en heeft u de mogelijkheid om de kat voor de eerste periode in een aparte kamer te houden?
-          Kan de kat naar buiten? Heeft u een kattenluik of kunt u deze installeren?
-          Hoe vaak en hoe lang zal de kat normaal gesproken alleen thuis moeten zijn?
-          Heeft u eerder katten gehad? Heeft u ervaring met gedragsproblemen?

Let op: in verband met de huidige corona maatregelen werken wij uitsluitend op afspraak. Zomaar langskomen is op dit moment dus niet mogelijk.

Asiel

Kerbert Dierentehuis
Heerenduinweg 8
1971 JE IJmuiden
Tel.: 088-8113450
E-mail: kerbert@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht