Hondencoach Arvid van Putten

Het asiel heeft bekwame medewerkers, maar je komt af en toe van die gevallen tegen waar ook wij het even niet meer bij zien zitten. Om ook de honden met de zware problemen een kans te geven, worden we ondersteund door hondencoach Arvid van Putten.

Arvid van Putten is in het Kerbert Dierentehuis voor het eerst aan de slag gegaan met een rottweiler waar geen van de medewerkers meer bij kon. Nog dezelfde dag stonden we met deze rottweiler los achter de kennels en is deze hond uiteindelijk ook geplaatst.


Hondencoach Arvid van Putten

Van huis uit is hondencoach Arvid van Putten opgegroeid met een teckel en Alaskan Malamutes. Later heeft hij jaren lang 5 honden (Bull terriers en Centraal Aziatische ovcharka’s) gehad. Momenteel leeft hij samen met 2 honden, Amerikaanse bulldoggen: teef van december 2010, die meegekomen is met zijn vriendin en een reu van november 2012. De liefde voor honden zat er al vroeg in en is verder uitgegroeid.

De manier waarop Arvid werkt, is nooit van te voren aan te geven. Hij ziet elke hond als uniek en werkt niet met standaard lijstjes. Met zijn manier van werken gaat hij terug naar het communicatieniveau van de hond.

Hulp in het asiel en thuis

Naast het werk als hondencoach voor het asiel, helpt hij ook mensen in de thuis situatie. Zo kan gekeken worden naar de situatie en het probleem ter plekke worden opgelost. Ook schrijft hij artikelen voor het hondentijdschrift Me & My Dog, geeft les bij Edupet, houdt spreekuren bij dierenspeciaalzaken, heeft een eigen boek "Je hond de baas?" en doet nog veel meer om het leven van de hond te verbeteren en uitleg te geven aan iedereen die meer wil weten over honden en hondengedrag.