Kitteninfo

Kittens verlaten het kerbert dierentehuis als ze 8 weken of ouder zijn. Bij het ophalen wordt u geinformeerd over de voeding, ontwormen, ontvlooien, inentingen, sterilisatie of castratie. In korte tijd wordt u veel informatie verstrekt. Om het een en ander thuis nog eens rustig te kunnen nalezen plaatsen we die informatie ook hier.


Geef het kitten rustig de tijd om zijn/haar nieuwe omgeving te verkennen.Wijs hem/haar de eet- en drinkbak en zet het kitten af en toe even op de kattenbak, zodat het weet waar hij/zij de behoeften moet doen. Zorg ook voor een plekje waar het zich kan terugtrekken en met rust gelaten word.

OUDERS LET OP!
Kittens zijn geen speelgoed. Hoe leuk het ook is om zoiets keins te hebben, rust is van groot belang, daar groeit het van.

Voeding:


Kittens groeien de eerste levensmaanden ontzettend snel. Met goed voer word de basis gelegd voor een lang en gezond kattenleven. De eerste maanden is het verstandig om speciaal voer te geven voor kittens. Tot de leeftijd van ongeveer 6 mnd kunt u het dier 5 tot 6 maal per dag voeren; dit kunt u langzaam minderen.
Geef alleen water te drinken, melk is overbodig en veel katten kunnen er darmklachten van krijgen.


Inenten en Chippen:


Uw kitten krijgt op het asiel zijn eerste inenting met bij behorend entingsbewijs. De dierenarts adviseerd deze enting na 3 weken te herhalen; dit is voor uw eigen rekening.
Uw kitten heeft ook een chip gekregen en deze is door het asiel op uw naam geregistreerd bij het ophalen.


Ontwormen en Ontvlooien:


Het kitten is op de leeftijd van 4,6 en 8 weken door ons ontwormd. Voor een goede ontworming is het noodzakelijk uw kitten op de leeftijd van 4 en 6 mnd nogmaals te ontwormen. Letop dat u speciale ontworming voor kittens gebruikt.
De dierenarts adviseert om de kat elk kwartaal te ontwormen.
Op de plaatsingovereenkomst staat de datum waarop uw kitten voor het laatst is behandeld met een anti vlooienmiddel.
Ook hier moet u goed opletten dat u een ontvlooiingsmiddel speciaal voor kittens gebruikt.

Castratie/Sterilisatie:


Vanaf de leeftijd van 6 a 7 mnd kan uw kitten gecastreerd of gesteriliseerd worden. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de dierenarts waar wij mee samenwerken.
De plaatsingovereenkomst geeft recht op een castratie/sterilisatie op kosten van het asiel en moet dus zeer goed bewaard blijven.

Mocht er vragen zijn, dan kunt u altijd contact opnemen.