Sky

Omschrijving

Hoi, ik ben Sky en ik combineer mijn mooie looks met een leuk karakter. Wat wil je nog meer?

Wat kan ik verder over mezelf vertellen? Dat ik eerst even wil snuffelen en dan pas wil knuffelen. Maar dan ga ik er ook voor zitten. 

Natuurlijk wil ik als ideale schoonzoon niet langer als single door het leven gaan. Dus als jij een leuke vriendin voor me hebt, sta ik te popelen om haar te ontmoeten. Bel je even met het Knaagspoor voor een date?


Door de grote drukte werken we met een wachtlijst voor koppelvakanties. Speeddates kunnen wel op korte termijn ingepland worden, mits er een geschikte match aanwezig is. Voor koppelvakanties is het niet mogelijk een “los” konijn te reserveren. Wilt u zich aanmelden voor de wachtlijst, een speeddate of bent u op zoek naar een koppel, stuur dan een mail naar Knaagspoor@dierenbescherming.nl

Onze medewerkers helpen u dan graag verder.

Op dit moment zijn wij nog steeds gesloten voor publiek vanwege het Corona virus. Wij werken daarom uitsluitend op afspraak.

Omdat we niet willen dat de opvang vol loopt en dat de dieren te lang moeten wachten op nieuw geluk hebben we een werkwijze opgesteld, die veilig is en het beste is voor het welzijn van mens en dier tijdens deze bijzondere periode.

Voor het koppelen van uw konijn of cavia worden de dieren in overleg met u uitgezocht op het moment dat u aan de beurt bent.

U brengt uw dier dan naar het Knaagspoor voor een speeddate of een koppelvakantie.

Speeddate of koppelvakantie

Konijnen kunnen op twee manieren aan elkaar gekoppeld worden, een speeddate of een koppelvakantie. Hieronder treft u een omschrijving van beiden.

Voor cavia’s is een speeddate bijna altijd voldoende.

Een speeddate:

U komt met uw konijn en we laten u kennis maken met drie dieren, waarvan we in overleg met u denken dat zij het beste bij u en uw konijn passen.

Vervolgens doen we de eerste kennismaking hier op het terrein (Coronaproof) en leggen u tijdens de speeddate het hele proces uit en hoe u thuis verder moet koppelen.

U neemt beide dieren dus meteen na de speeddate mee en koppelt thuis verder.

Voor een speeddate hanteren we een aantal voorwaarden, namelijk;

-       U heeft ervaring met koppelen of u heeft zich goed ingelezen over het koppelproces. 

-       U heeft een neutrale ruimte waar in u thuis kunt gaan koppelen. Dit is een ruimte waar zowel uw konijn als ons konijn nog nooit is geweest en alleen tijdens de koppeling wordt gebruikt.

-       U heeft twee huisvestingen of een huisvesting die u tijdelijk kunt scheiden zodat u de konijnen apart van elkaar kunt houden wanneer nodig tijdens het koppelproces, denk aan ’s nachts bijvoorbeeld.

-       U heeft genoeg tijd om het koppel proces thuis op te pakken na de speeddate. Houdt er rekening mee dat dit proces gemiddeld een week duurt. Soms is dit wat langer, soms wat korter.

Wij staan u na de speeddate natuurlijk bij per mail of per telefoon wanneer u vragen heeft.


Een koppelvakantie:

Uw konijn blijft na de dagkoppeling bij ons voor een koppelvakantie. Als voorwaarde voor een koppelvakantie stellen wij dat uw konijn geldig gevaccineerd is. Wij vragen € 2.50 per dag voor de verzorging van uw konijn tijdens de koppelvakantie.

De koppeling wordt bij het Knaagspoor voortgezet en u mag de dieren komen halen wanneer zij volledig gekoppeld zijn.

Een koppelvakantie duurt ongeveer 4 tot uiterlijk 14 dagen. Soms moeten we wisselen van partner en kan het dus 14 dagen (zelden nog langer)duren tot we een goede match hebben gevonden.

Dagelijks (behalve op zondag en feestdagen) krijgt u een update via de mail of telefonisch over de vorderingen van de koppeling.

Wanneer de koppeling geslaagd is, wordt er een ophaalafspraak gemaakt.

Heeft u nog vragen, bel of mail ons. Wij helpen u graag.

Asiel

Knaagspoor
Kastanjelaan 27-a
2982CM Ridderkerk
Tel.: 088-3437140
E-mail: knaagspoor@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht