Graatmagere honden hebben het gered!

In opdracht van de politie bracht Dierenambulance Oost-Groningen twee graatmagere honden bij ons dierenasiel. De honden werden apart van elkaar gehouden en waren er slecht aan toe. Het gaat om twee reutjes van ongeveer vier jaar oud, die onze medewerkers Ninja en Niño hebben genoemd. Hoe gaat het nu twee maanden later met dit duo?

Graatmagere honden hebben het gered!
Zo kwam Ninja, een Mechelse herder van ongeveer 4 jaar oud, bij ons binnen.
En zo kwam Niño, een Stafford-kruising van ongeveer 4 `a 5 jaar oud, bij ons binnen.

Niño heeft geluk gehad

Vooral Niño was er slecht aan toe. Hij was uitgedroogd en werd onmiddellijk aan een infuus gelegd. “Een dag later en deze hond had het niet gered”, concludeert de dierenarts. Niño had ontstoken ogen en oren, zat onder de vlooien, vol met wormen en had last van een penisontsteking. Niño kon na een overnachting bij de dierenarts terecht bij een gastgezin waar hij direct intensieve zorg en liefdevolle aandacht kreeg. Ninja bleef bij ons dierenasiel. Beide honden werden op een speciaal dieet gezet om aan te sterken en te groeien.
“Een dag later en deze hond had het niet gered.” -dierenarts.

Stapje voor stapje

Niño was een zielig hoopje ellende, wilde alleen maar slapen en had geen levenslust meer. Lopen kostte hem te veel energie, hij viel snel om en liep daarom liever helemaal niet. Vermagerde honden hebben moeite om warm te blijven, daarom kreeg Niño aan het begin een truitje aan en een warme kruik op zijn kussen. Daarnaast kreeg Niño medicatie en zes keer per dag gedoseerd eten. Na een week veel aandacht en liefde, begon Niño wat wakkerder te worden. Het gastgezin bouwde het buiten wandelen langzaam op. Met de week kreeg hij zichtbaar meer energie en werd hij steeds een beetje vrolijker. "Prachtig om te zien hoe hij weer meer vertrouwen kreeg! De eerste keer dat hij ging rollebollen was ik zó enthousiast! Later deed hij dat elke dag. Niño is een echte knuffelkont, dol op spelen en superleergierig”, aldus zijn ‘pleegmoeder’ Suzanne.

Een paar weekjes rust, voer, medicatie en liefde deden Niño goed!“De eerste keer dat hij ging rollebollen was ik zó enthousiast!” -pleegmoeder Suzanne.

Ninja had liefde nodig

Ook Ninja was zwaar vermagerd. Hij kreeg, net als Niño, gedoseerd een aantal keren per dag wat eten. Ninja bloeide vooral op door de aandacht die hij kreeg van onze medewerkers. Hij had duidelijk behoefte aan zorg, contact en genegenheid. Het lopen aan de lijn had hij vermoedelijk nooit eerder gedaan. “De eerste keer aan de lijn was hij overenthousiast! Er is buiten ook zoveel te zien en te ruiken!” vertelt onze medewerker. Het was een compleet nieuwe ervaring voor hem. Ninja ontpopte zich tot een vrolijke hond, leergierig, actief en bruisend van vitaliteit. "Samen wandelen, spelen en trainen vindt hij geweldig en apporteren is zijn favoriete bezigheid." Ninja blijkt bovendien een echte waterrat te zijn.

Met Ninja ging het algauw beter toen hij gewoonweg wat liefde kreeg.

Ninja blijkt topvoetballer

Eind mei waren beide honden voldoende aangesterkt om naar een nieuw baasje te gaan. De belangstelling voor deze lieve honden was enorm, waardoor we opgelucht en blij kunnen vertellen dat ze beiden sinds kort een nieuw, fijn thuis hebben gevonden. Ninja maakt nu deel uit van een gezin met oudere kinderen die de hele dag met hem willen voetballen. Het gezin heeft een vakantie gepland aan een meer… en jawel, Ninja mag mee!

Ninja heeft zijn plekje gevonden! Hij mag voetballen, spelen en zwemmen, zoveel hij wil.

Niño ontdekt de wereld

Met Niño gaat het nu ook goed. Hij ligt het allerliefst op de bank met zijn baasjes te knuffelen, maar wandelt ook graag. Hij is er nog niet helemaal, want zijn energielevel kan nog wel wat omhoog. Elke week gaat het een beetje beter “dat geldt ook voor zijn streken”, vertelt zijn nieuwe baas.

Gelukkig is het ook met Niño goed gekomen!Niño krijgt steeds meer energie!