Kittenopvang

Jaarlijks vangen we ongeveer 250 kittens op. Hele jonge kittens brengen wij zoveel mogelijk onder bij gastgezinnen. Door de vele aanwezige dieren is het risico op infecties in het asiel hoog. Kittens hebben nog geen weerstand om tegen infecties te vechten. Dit is een goede reden om ze uit het asiel te houden tot ze meer weerbaar zijn.Daarnaast hebben kittens speciale zorg nodig:

  • Zorg dat ze goed eten: De hele jonge kittens moeten zelfs nog om de paar uur hun flesje voeding krijgen.
  • Zorg voor genoeg ruimte: Kittens groeien de eerste periode razendsnel. Zowel lichamelijk als geestelijk. Daarvoor hebben ze veel ruimte nodig. Zo kunnen ze hun spieren ontwikkelen door te rennen en te springen.
  • Zorg voor speelruimte en speelkameraadjes: Spelen is heel belangrijk voor kittens. Ze leren op deze manier wat wel en niet kan. Dat wie hoog klimt, laag kan vallen. En dat je nestgenootjes je niet leuk vinden als je te hard bijt.
  • Zorg voor sociale ontwikkeling: Daarvoor is samen spelen ook belangrijk. Om te leren hoe ze met soortgenoten om moeten gaan. En hoe ze eventueel met volwassen katten om moeten gaan.
  • Zorg voor socialisatie: Voor een gelukkig leven als huiskat moet je als kitten veel leren. Dat er mensen in verschillende soorten en maten zijn en dat er eventueel andere huisdieren zijn. Ze leren ook wat er allemaal in een huis kan gebeuren, zoals stofzuigen, het geluid van een deurbel of spelende kinderen.

Gastgezinnen

Voor al deze speciale zorg is in het dierenasiel niet voldoende ruimte en niet voldoende tijd. Ondanks alle liefde en zorg van de medewerkers. En zeker niet tijdens de zomerdrukte. Daarom gaan de kittens naar gastgezinnen. Hier krijgen ze liefdevolle 24-uurs zorg. Door deze speciale zorg van de gastgezinnen groeien de kittens op tot sociale katten, die snel te herplaatsen zijn.

Op zoek naar een kitten?

Ben je op zoek naar een kitten? Neem contact met ons op!