Over ons

Dierenasiel Winschoten is een streekasiel voor Oost-Groningen. Ons dierenasiel is een tijdelijk onderkomen voor huisdieren die door omstandigheden geen thuis hebben.

We bieden onderdak aan:

  • Gevonden dieren
  • Huisdieren waar men afstand van heeft gedaan
  • Achtergelaten dieren

Veel dieren komen via dierenambulance Oost-Groningen binnen.

Benieuwd naar onze asieldieren? Bekijk ze op onze website!

Gevonden dieren

Gevonden dieren worden pas na twee weken ter adoptie aangeboden. Dit om de rechtmatige eigenaar de tijd te geven zijn of haar huisdier terug te vinden. Gevonden dieren verblijven deze twee weken in quarantaine, zodat eventuele (overdraagbare) ziekten kunnen worden vastgesteld, zonder dat ze zich verspreiden onder de andere aanwezige dieren. Als een huisdier niet door de rechtmatige eigenaar wordt opgehaald, wordt het dierenasiel (volgens de wet) eigenaar.

Afstaan huisdier

Ook kun je bij Dierenasiel Winschoten (tegen betaling) afstand doen van je huisdier, waarna een nieuw onderkomen voor het dier gezocht gaat worden. Kom nooit zonder waarschuwing. Bel vooraf met 088-8113730.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.