Asielhonden hebben baat bij speurtrainingen

Al verschillende honden uit het dierenasiel Zuidwolde kregen de kans mee te doen aan speurtrainingen van de Stichting Re-Trail Dogs. Zo waren onze honden Jagu, Remco en Boulie op 3 juni de gelukkigen, die deel mochten nemen aan een speurmiddag. Eén keer per jaar organiseert de Stichting bovendien een speurweekend in Drenthe. Op 18 mei deden onze honden Mara en Chico daar aan mee.

Asielhonden hebben baat bij speurtrainingen

Speurtrainingen werken stressverlagend

De Stichting Re-Trail Dogs ontwikkelde een concept speciaal voor herplaatsbare honden die wel wat extra's kunnen gebruiken. Door het werken met neus en hoofd kunnen de honden hun energie kwijt en het brengt de stress omlaag. Bovendien geeft het de honden zelfvertrouwen doordat ze verrassend snel prachtige resultaten boeken. Re-Trail Dogs merkte dat asielhonden na een speurtraining moe en voldaan terug gingen naar hun verblijf, dat ze ontspannen waren en minder probleemgedrag vertoonden. Het speuren heeft dus een groot effect op de honden zelf, maar ook op hun leefomgeving. Zowel de honden als hun verzorgers hebben er baat bij. Bovendien helpt het mee bij het vinden van een nieuw thuis voor de honden.

Blije honden

Mara en Chico waren in mei de bofkonten die mee mochten speuren tijdens het speurweekend in het Drenthse Ruinerwold. Wat deden ze het goed en wat hebben ze genoten!

Speurneus Chico in actie met Dorien van dierenasiel Zuidwolde
Karen loopt hier met de levenslustige en vriendelijke Mara, een hond met een grote passie voor speuren!

Het is prachtig om de honden te zien werken, om ze zelf na te zien denken en de lol die ze erin hebben is super! We zijn Re-Trail Dogs erg dankbaar dat we hier aan mee konden doen.
In totaal deden er negen asielhonden mee van verschillende asielen, stuk voor stuk met een eigen verhaal en rugzakje. Door de aanpak van de professionele instructeurs en de aandacht voor elkaar is er geen onvertogen woord gevallen tussen de honden. Dat maakt het extra mooi en zeker voor herhaling vatbaar. Hartverwarmend detail is nog dat dit geheel kosteloos georganiseerd wordt door Re-Trail Dogs.