Extra beweging voor honden

Wij proberen het verblijf van onze honden zo optimaal mogelijk te maken. Onze honden hebben de beschikking over een binnen- en buitenverblijf. Ze kunnen zelf naar hun buitenverblijf lopen, maar mogen ook elke dag rennen op een van onze speelweiden. Sommige honden hebben daar echter niet genoeg aan.

Onze vrijwilligers en asielmedewerkers zorgen er voor dat de honden meer beweging krijgen, zodat ze hun energie voldoende kwijt kunnen. We ondernemen de volgende activiteiten

  • Een extra wandeling

Alle honden wandelen graag. De verzorgers proberen zo vaak als het lukt een wandeling te maken, waarbij we genieten van de blije hondentoeten.

  • Lopen op een loopband

In de koude en gure wintermaanden en bij veel regen, is wandelen in de buitenlucht minder prettig. Om toch energie kwijt te kunnen, mogen de honden een tijdje lopen of licht draven op de loopband. De loopband staat in onze hondensoos, een plek waar heerlijk gerelaxt kan worden.

  • Mee met de fiets

Een van de opties is om met de hond een fietstocht te maken. De hond zit aan een speciaal hulpmiddel (Springer) aan de fiets, zodat er veilig gefietst kan worden.