Over ons

Een goede match

We vangen bij Dierenasiel Zuidwolde jaarlijks een groot aantal honden en katten op.

Huisdieren komen vanwege allerlei verschillende redenen bij ons binnen: weggerend van of ontsnapt uit huis, tijdens een wandeling verdwaald, aan een boom vastgebonden en achtergelaten, een overleden baasje, de economische crisis, te druk voor de familie en geen tijd...

Wij verzorgen deze dieren en proberen voor elk van hen een nieuw thuis te vinden. Dierenasiel Zuidwolde wil huisdieren een ideale plek bieden en onze missie luidt dan ook: 'Een goede match vinden tussen dier en baas, met de grootste zekerheid op een mooie toekomst.'

Voordelen asieldieren

Over asieldieren bestaan soms de nodige vooroordelen. Zo zouden in het asiel alleen maar zielige, agressieve of zieke dieren zitten. Er zijn af en toe wel dieren met problemen, maar toch klopt het beeld dat mensen van asieldieren hebben vaak helemaal niet. Een asieldier biedt juist voordelen:

  • Er is meestal een ruime keus aan honden en katten.
  • Onze medewerkers hebben veel ervaring met dieren en kunnen zodoende precies adviseren welke huisdier er past bij welk baasje. We kijken voornamelijk naar karakters en woonsituaties.
  • Er zijn in ons dierenasiel honden- en kattengedragskundigen werkzaam, waardoor we goed weten hoe we met honden en katten om moeten gaan.
  • Verder zijn alle dieren ingeënt, ontvlooid, ontwormd en gechipt. Katten zijn daarnaast ook nog gesteriliseerd of gecastreerd.

Gevonden huisdier

Er komen geregeld gevonden huisdieren bij ons binnen. Deze dieren verblijven twee weken in quarantaine. De rechtmatige eigenaar krijgt zodoende twee weken de tijd om zijn of haar dier terug te vinden. Hebben we na twee weken niets gehoord van de eigenaar? Dan wordt (volgens de wet) het dierenasiel eigenaar van het huisdier. We gaan dan op zoek naar een nieuw baasje.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.