Feest zonder beest!

Stuur jouw favoriete feest-zonder-beest-recept in en win!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud? En heb je altijd al met jouw lievelingsgerecht in een receptenboekje willen staan? Dan is nu jouw kans! De Dierenbescherming maakt een receptenboekje met daarin de allerlekkerste voor- en hoofdgerechten, zónder vlees. Waarom, hoe het werkt en wat je kunt winnen? Dat lees je op deze pagina!


Waarom meer vlees tijdens feestdagen?

Biefstuk, een gehaktbal of kipfilet: we eten per persoon 77 kilo vlees per jaar. Dat betekent dat we in Nederland met zijn allen een half miljoen dieren per dag opeten. Tijdens de feestdagen eten we zelfs dubbel zo veel dieren als op een gewone dag. Dat kan anders!

Want ook zonder kalkoen, vleesgourmet of rollade kun je een lekker en feestelijk kerstmenu op tafel zetten. Van groentelasagne tot risotto, van curry tot verrasende stamppot met vegaspekjes en -worst: koken zonder vlees is helemaal niet moeilijk. Een dagje (of vaker) geen vlees eten is niet alleen fijn voor de dieren, ook is het beter voor het milieu.


Hoe doe je mee?

Stuur jouw favoriete vegetarische voor- en hoofdgerecht op en mail dit vóór woensdag 11 december naar info@yandc.nl. Je mag je recept opschrijven, vloggen of fotograferen. Schrijf #feestzonderbeest in het onderwerp van je e-mail en vergeet je naam en leeftijd er niet bij te vermelden. Wie weet staat jouw menu straks in het receptenboekje van de Dierenbescherming! Degene met het beste recept maakt daarnaast ook nog eens kans op een toffe prijs: 4 kaartjes voor de Winter Efteling!

Wat is het verschil?

Flexitariër: Een flexitariër eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Niet alleen bij de avondmaaltijd, maar ook niet tussendoor.
Vegetariër: Een vegetariër eet geen vlees en vis.
Veganist: Een veganist eet geen vlees, vis en andere dierlijke producten zoals boter, kaas, melk en eieren.