Feest zonder beest!

Feest voor mensen én dieren

De feestdagen: voor veel mensen een heerlijke tijd van gezellig samenzijn. Dit doen we het liefst door lekker en lang met elkaar te tafelen. Maar wist je dat we tijdens de feestdagen twee keer zoveel vlees eten als normaal? Als je hierbij stilstaat is dat eigenlijk best gek en ook nog eens helemaal nergens voor nodig. Wij vinden dat feest voor de mensen ook feest voor de dieren moet zijn! Vind jij dat ook? Probeer dan eens een diervriendelijk menu. Ter inspiratie hebben we een Feest-zonder-beestmenu samengesteld: drie recepten voor feestelijke en vegetarische gerechten voor de feestdagen. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Wedden dat niemand meer vraagt om een rollade of kalkoen?

Wil je deze recepten veganistisch maken? Dat kan! In deze recepten wordt slagroom, boter en bladerdeeg gebruikt. Van deze producten kun je ook veganistische varianten in de supermarkt vinden.
Maak ons Feest-zonder-beest menu en win!

Samen met het magazine 7Days willen we jongeren inspireren om de kersttraditie van de toekomst diervriendelijker te maken. Daarom dagen wij iedereen tussen de 12 en 18 jaar uit om mee te doen aan onze Feest-zonder-beest challenge! Hou jij ervan om in de keuken te staan en wil jij tijdens de feestdagen één van deze recepten of misschien wel het hele menu maken? Stuur dan een foto van het resultaat naar info@yandc.nl, schrijf #feestzonderbeest in het onderwerp en maak kans op 4 entreetickets voor de Winter Efteling!

 

Wat is het verschil?

Flexitariër: Een flexitariër eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Niet alleen bij de avondmaaltijd, maar ook niet tussendoor.

Vegetariër: Een vegetariër eet geen vlees en vis.

Veganist: Een veganist eet geen vlees, vis en andere dierlijke producten zoals boter, kaas, melk en eieren.