Geef om Max

Steeds meer huisdieren kampen met overgewicht. Ook de achtjarige bordercollie Max was veel te zwaar. Aan zijn verzorgers de taak om hem met lichaamsbeweging en aangepaste voeding weer op een gezond gewicht te krijgen.

Omdat zijn baasje wegens omstandigheden veel van huis was, belandde Max een paar maanden geleden in het asiel in Eindhoven. Daar bleek dat hij een enorme lieverd is met een groot hart, maar helaas dus ook een nogal grote omvang.

Overgewicht bij dieren is, evenals bij mensen, lastig te behandelen. Om een dier op een gezond gewicht te krijgen, zijn geduld en doorzettingsvermogen vereist.

Serieuze gezondheidsklachten

Stiekem had hij nog best een goede conditie, maar bij inspanning kreeg Max het al snel té warm, en hijgde dan hevig. Zorgwekkend, want overgewicht kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten en is daarnaast erg ongemakkelijk voor het dier, dat zich niet meer vrij kan bewegen en snel moe is.

De hoeveelheid voeding voor Max moet door de verzorgers exact worden afgemeten.

Veel te zwaar

Bij binnenkomst in het asiel woog Max ruim 32 kilo, terwijl 20 kilo een gezond gewicht is voor een bordercollie. Hij werd daarom op een streng dieet gezet. Behalve aangepast voer, kreeg Max elke dag veel lichaamsbeweging. En met succes. Want hij raakte in relatief korte tijd bijna vier kilo kwijt en vond zelfs een nieuw thuis.

Max ziet er al stukken slanker uit, maar is er nog niet. Zijn nieuwe baasjes krijgen instructies mee hoe ze Max nog fitter kunnen krijgen om zó hopelijk nog heel lang van hem te genieten!

Jij kunt honden zoals Max helpen!

Jaarlijks belanden duizenden honden zoals Max in opvangcentra. Ze zijn getraumatiseerd, verwaarloosd of hebben nooit de juiste medische zorg gehad. Wij doen er alles aan om deze dieren weer fit te krijgen. Dit kost alleen veel tijd en geld. Bijvoorbeeld voor speelweides, loopbanden, aangepaste voeding en intensieve begeleiding. Help jij ons om deze kwetsbare honden er bovenop te krijgen?