Geef om mij

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming ruim 25.000 dieren op. Voor alle dieren die opgevangen worden zoeken wij een warm thuis. Jongere dieren worden sneller in huis genomen dan oudere dieren. Deze eenzame oudjes gunnen wij een fijne oude dag. Vandaar dat de campagne Geef Om Mij in het teken staat van asieldieren die ouder zijn.

De opgevangen dieren boven acht jaar hebben vaak intensieve zorg nodig. Dit kan komen door ouderdomskwalen, verschillende ziektes of medische aandoeningen. Deze dieren worden vaker overgeslagen om dat men zit met de medische kosten of het feit dat ze weer snel afscheid moeten nemen van het dier. Het kost daarom extra tijd en geld om voor onze bejaarde dieren een goed, en welverdiend, thuis te vinden.

Allerlei emoties

Oudere dieren in het asiel hebben het zwaar. De angst die zij met zich meebrengen is erg groot. Soms is het zo dat het baasje van het dier is overleden en zij daarom naar het asiel moeten. Het kan dagen, en zelfs weken duren voordat het beestje op zijn of haar gemak is bij de dierenverzorgers. Dit komt omdat zij altijd een baasje hebben gehad en uit hun vertrouwde omgeving weg zijn gehaald. Als de oude dieren het asiel binnenkomen zijn ze vaak erg onrustig en hulpeloos. Ze weten niet wat ze moeten doen of wat ze te wachten staat. Hierom doen we extra hard ons best zodat ze nog een aantal fijne jaren tegemoet kunnen gaan.

Dieren geefommij

De dieren van de campagne
Omdat wij veel oudjes in onze asielen hebben hebben we er voor gekozen om slechts zes verhalen jou te vertellen. Deze kun je lezen door het drukken op onderstaande knop.

ONTDEK DE OUDJES

Gun je ze een mooie oude dag?

Een bejaard dier heeft een permanent opvangadres nodig. Wij vinden dat ze op hun oude dag nog mogen genieten van een rustige, huiselijke omgeving. Vele dieren hebben nog maar een aantal jaar te gaan, maar dat is vaak niet te merken. De dieren zijn vrolijk en hebben genoeg energie om een die jaren door te (bijten?). Het is dus noodzakelijk dat deze bejaarden dieren niet wegkwijnen in het asiel, maar hun laatste jaren vervullen met een liefdevol thuis. Met jouw steun kunnen we dit waarmaken.

IK DOE MEE MET EEN GIFT

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al het nieuws van de Dierenbescherming