Geef om Monster

Eind april werd Monster binnengebracht in het asiel. Hij ging gebukt onder een ernstige huidaandoening en had verschrikkelijke jeuk. “Zijn vacht zat vol kale plekken, ontstekingen en schilfers, we hadden zó met hem te doen,” aldus zijn verzorgster Mariëtte.

Monster had de eerste zeven jaar van zijn leven een fijn en stabiel thuis. Maar een hardnekkige huidziekte en veranderde gezinssamenstelling noodzaakten zijn baasje om hem af te staan. “Dat was erg verdrietig,” aldus Mariëtte. “Deze mevrouw had niet meer het geld en de tijd om Monster de zorg te bieden die hij nodig heeft.”

Ondanks de ondraaglijke jeuk heeft Monster een zacht karakter. “Monster is zó lief, sociaal, open en erg op mensen gericht.“

Zacht karakter

De verzorgers in het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden ontfermden zich over hem. Monster krijgt nu aangepaste voeding en dagelijks medicatie voor zijn huidproblemen. En ondanks de ondraaglijke jeuk, heeft hij volgens Mariëtte een zacht karakter. “Monster is zó lief, sociaal, open en erg op mensen gericht. Hij vindt het heerlijk om bij je te zijn. We wandelen en spelen veel met hem, maar hij geniet er ook van om rustig naast ons te zitten.”

De medicijnen om Monster van zijn jeuk af te helpen bedragen al zo’n € 42,- per week, en daar komen de speciale voeding, opvang en dagelijkse zorg in het asiel nog bij.

Oorzaak onduidelijk

Het gaat inmiddels al wat beter met Monster, maar hij is er nog lang niet. Want de oorzaak van zijn huidziekte blijft vooralsnog onduidelijk. Zijn verzorgers geven hem daarom hypoallergeen voer, om zo te achterhalen waar de irritatie en jeuk vandaan komen.

Kostbare behandeling

In onze asielen werken een heleboel mensen die zich inzetten om dieren naar een nieuw thuis te begeleiden. Maar zij kunnen het niet alleen. Want om deze dieren de juiste zorg te bieden, is veel geld nodig. Neem de medicijnen die Monster krijgt om zijn huidproblemen en jeuk te verhelpen. De kosten hiervoor bedragen al zo’n € 42,- per week, en daar komen de speciale voeding, opvang en dagelijkse zorg in het asiel nog bij.

Zachtaardige Monster verdient het om geholpen te worden. Dan zoeken wij een liefdevol thuis voor hem.

Jij kunt honden zoals Monster helpen!

Met speciale voeding en medicatie kunnen we Monster er weer bovenop helpen. Maar dat kost veel geld. Help ons om honden zoals Monster de intensieve zorg en medicatie te geven die ze nodig hebben. Geef deze kwetsbare honden een nieuwe kans!