Huisregels

Gehoorzame Huishond Aalsmeer

Voor het volgen van de lessen op onze hondenschool gelden een aantal huisregels. Hieronder hebben wij deze op een rijtje gezet. Wij verwachten van jou als cursist dat je, je aan deze regels houdt:

1. Inenting

Je hond dient volledig ingeënt te zijn. De trainer kan jou vragen om het inentingsbewijs van je hond.

2. WA-verzekering

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor je hond. Je dient een WA-verzekering voor je hond afgesloten te hebben. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt de hond onder jouw gewone WA-verzekering. Controleer dit voor de zekerheid en sluit indien nodig een aanvullende dekking af.

3. Materiaal voor de training

Je hebt nodig:

  • een leren of stoffen riem (geen uitrollijn)
  • een niet-corrigerende halsband
  • een speeltje (zonder piepgeluid)
  • poepzakjes
  • beloningsbrokjes.

Neem deze spullen elke les mee! Afhankelijk van het gedrag van de hond kan blijken dat je ander trainingsmateriaal nodig hebt (bijvoorbeeld een clicker of een hoofdhalster). De trainer zal jou hierin adviseren. Het gebruik van prikbanden en anti-trektuigen is niet toegestaan.

4. Huiswerkkaart en leskaart

Bij inschrijving heb je een huiswerkkaart of leskaart gekregen (afhankelijk van de leeftijd van de hond). Neem die elke les mee.

5. Honden los

Op onze hondenschool lopen de honden een moment van de les los. Dit kan vooraf, na afloop of tijdens de les zijn. Wanneer ze loslopen dien je altijd op het gedrag van je hond te letten en indien nodig (of op aanwijzing van de trainer) in te grijpen. Het kan zijn dat de trainer het (nog niet) verantwoord vindt om je hond los te laten lopen. Houd in dat geval je hond aangelijnd en volg de aanwijzingen van de trainer op.

6. Poep opruimen

Voordat je naar de training komt, dien je je hond uitgelaten te hebben. Mocht jouw hond toch zijn behoefte op het veld doen, ruim dit dan op! Dit dient te geschieden in een hondenpoep-zakje, die je bij de ingang kunt achterlaten in de daarvoor bestemde vuilniszak. Deze zal door ons in de juiste afvalbak gedeponeerd worden.

7. Maagtorsie

Geef je hond één uur vooraf en één uur na afloop van de training geen eten. Wanneer hij kort vooraf of kort na afloop van een inspanning eten krijgt, bestaat er een kans dat de maag van de hond kantelt (maagtorsie). Als je hond een maagtorsie heeft, wordt de maag afgesloten waardoor de gassen de maag niet meer uitkunnen. Hierdoor kan de maag scheuren. Dit kan dodelijk zijn. Raadpleeg bij twijfel onmiddellijk een dierenarts.

8. Rust

Als je met je hond naar de hondenschool bent geweest, onderneem dan de rest van de dag geen andere activiteiten met hem. Hij is moe en heeft rust nodig.

9. Loopsheid bij de teef

Als je hond loops is geworden, mag de hond niet aanwezig zijn op de training gedurende een periode van 3 weken. Wel ben je als baas uiteraard zelf welkom om de lessen te volgen. Zo blijft je bij wat de trainer die weken behandeld heeft en kun je dit thuis met je hond oefenen.

10. Toegang trainingsveld

Het veld is alleen toegankelijk op zaterdag tussen 9:00 uur en 12:00 uur, zolang er trainers aanwezig zijn. Het is dan ook niet toegestaan om de honden los te laten, alleen wanneer de trainers hiervoor toestemming geven. Hiervoor is dan ook meestal iedere les een moment ingericht waarin de honden even los kunnen (of hiernaartoe gewerkt kan worden, indien de hond nog niet veilig in de groep kan).

11. Gebruik trainingsveld

Honden mogen op het veld ook niet tuinieren. Dus gaten grapen, plantjes planten en het gras maaien is niet toegestaan, dit omdat het veld ook nog bespeelbaar moet zijn voor FC Aalsmeer.

12. Trainen hond door kind

Minimum leeftijd is 16 jaar. Kinderen tussen de 14 en 16 jaar mogen alleen trainen ter beoordeling van de trainers en altijd vergezeld door een volwassene.

13. Afmelden

Bij verhinderen meld je je telefonisch of per mail af. Bij tweemaal zonder afmelding afwezig, volgt uitschrijving. Als je dan wederom lessen wilt volgen, schrijf je je opnieuw in voor de cursus. Dat betekent gelijk dat je opnieuw cursusgeld betaalt.

14. Roken verboden

Roken tijdens de les is NIET toegestaan. Dit om overlast bij cursisten en honden te voorkomen.