Huisregels

Voor het volgen van de lessen op onze hondenschool gelden een aantal huisregels. Wij verwachten van jou als cursist dat je je aan de volgende regels houdt:

1. Inenting

Deelnemende honden dienen volledig ingeënt te zijn of een titerbepaling te hebben. De trainer kan jou vragen om het inentingsbewijs van je hond.

2. WA-verzekering

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor je hond. Je hebt daarom een WA-verzekering voor de hond afgesloten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt één hond onder een gewone WA-verzekering. Controleer dit voor de zekerheid en sluit indien nodig een aanvullende dekking af.

3. Loopsheid

Loopse teven zijn niet toegestaan op het trainingsveld. Vanaf het moment dat de loopsheid begint gaan de 3 weken in dat je niet meer met je loopse teef lessen mag volgen. Geef bij de afmelding aan dat het om loopsheid gaat, dan weten we dat jouw hond 3 lessen afwezig is. Jij bent zelf natuurlijk welkom om van een afstandje de les te volgen, zodat je weet wat er behandeld is.

4. Kind als handler

Als je jouw kind lessen wilt laten volgen met je hond dan kan dat. Hij/zij moet dan wel minimaal 15 jaar oud zijn. De eigenaar van de hond is op het veld namelijk altijd verantwoordelijk voor zijn hond, wij achten het onverstandig deze verantwoordelijkheid bij een kind jonger dan 15 jaar neer te leggen.

5. Materiaal voor de training

Je hebt nodig: een leren of stoffen riem, een niet-corrigerende halsband, een niet-piepend speeltje en kleine beloningsbrokjes. Neem deze spullen elke les mee! Afhankelijk van het gedrag van de hond kan blijken dat je ander trainingsmateriaal nodig hebt (bijvoorbeeld een clicker of gentle leader). De trainer zal je hierin adviseren. Het gebruik van prikbanden en anti-trektuigen is niet toegestaan.

6. Wachten langs de kant

Als je voor het lesuur staat te wachten langs de rand van het veld, houd dan een ruime afstand van de andere cursisten. Honden mogen aan de lijn namelijk GEEN contact met elkaar maken.

7. Huiswerkkaart en stempelkaart

Na betaling ontvang je een huiswerkkaart of leskaart (afhankelijk van de leeftijd van de hond). Neem deze elke les mee zodat de trainer de behaalde oefeningen kan aftekenen.

8. Honden los

Op onze hondenschool lopen de honden een moment van de les los. Dit kan vooraf, na afloop of tijdens de les zijn. Let als ze loslopen altijd op het gedrag van je hond en grijp in als het nodig is (of op aanwijzing van de trainer). Het kan zijn dat de trainer het (nog) niet verantwoord vindt om je hond los te laten lopen. Houd in dat geval de hond aangelijnd en volg de aanwijzingen van de trainer.

9. Poep opruimen

Voordat je naar de training komt, heb je je hond uitgelaten. Mocht je hond toch zijn behoefte op het veld doen dan ruim je dit op. Neem daarom altijd poepzakjes mee naar de lessen. Het poepzakje kun je na afloop van de les deponeren in één van de vuilnisbakken naast het verenigingsgebouw of bij de parkeerplaats.

10. Maagtorsie

Geef je hond één uur vooraf en één uur na afloop van de training geen eten. Wanneer hij kort voor of kort na afloop van een inspanning eten krijgt, bestaat er een kans dat de maag van de hond kantelt (maagtorsie). Als een hond een maagtorsie heeft, wordt de maag afgesloten waardoor gassen de maag niet meer uitkunnen. Hierdoor kan de maag scheuren, dit kan dodelijk zijn.

11. Rust

Als je met je hond naar de hondenschool bent geweest, onderneem dan de rest van de dag geen andere activiteiten met hem. Hij is moe en heeft rust nodig.

12. Jouw eigen uitrusting

Denk ook aan jouw eigen kleding. Trek makkelijke kleding aan en goede, waterdichte schoenen. We trainen volledig in de open lucht dus het weer maakt onderdeel uit van de les! Draag liever geen lange jas (in verband met de wapperende panden die honden eng kunnen vinden). Neem liever een rugzak in plaats van een hand/schoudertas mee. Met een hond is het makkelijk om je handen vrij te hebben. Zorg wel voor voldoende zakken of een buiktasje waarin je beloningsbrokjes en/of een speeltje snel kunt wegstoppen en weer pakken.

13. Kosten

Bij aanmelding schrijf je je in per blok. Per blok betaal je €42,50 Begin je tijdens een blok, dan betaal je de resterende lessen naar rato. De eerstvolgende les graag het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier meenemen, het lesgeld kan alleen per pin voldaan worden. Daarnaast zien we graag dat je ook lid bent van de Dierenbescherming. Je ontvangt na je aanmelding op de hondenschool een welkomstbrief van de Dierenbescherming + een acceptgiro voor het lidmaatschapsgeld. Ben je al lid van de Dierenbescherming dan betaal je natuurlijk niet opnieuw lidmaatschapsgeld.

14. Opzeggen

Voor het opzeggen van de gehele cursus vragen wij je een e-mail te sturen naar gh.kampen@dierenbescherming.nl. Op deze manier hebben we jouw opzegging zwart op wit staan en kan er geen verwarring ontstaan over het moment van stoppen. Let op: het lidmaatschap van de Dierenbescherming loopt automatisch door, tenzij je het zelf tijdig opzegt. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Ledenadministratie van de Dierenbescherming, zie www.dierenbescherming.nl.