Cursusinformatie

Let op: vanaf 1 januari 2020 geven wij geen cursussen meer

Wij kunnen je aanmelding voorlopig helaas niet in behandeling nemen. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Cursus Gehoorzame Huishond

De cursus Gehoorzame Huishond houdt zich bezig met onderstaande vragen: 
  • 'Hoe kan ik mijn puppy socialiseren?' 
  • 'Hoe kan ik mijn hond beter laten luisteren?' 
  • 'Hoe leer ik mijn hond nieuwe dingen aan?' 
  • 'Hoe herken ik wat mijn hond wil of voelt?'

Waarom een cursus?

Een goede relatie met je hond is de basis van een plezierig leven samen. Een goede relatie krijg je niet zomaar. Positief trainen en consequent respectvol handelen zijn van belang. Je leert tijdens de cursus ‘Gehoorzame Huishond’ veel over je hond, zijn behoeften, leerprocessen van de hond en de hondentaal. Tijdens de cursus krijg je handvatten aangereikt die je helpen bij het opbouwen van een goede relatie. We werken ook aan de opvoeding van je hond. Samen met jou zorgen we ervoor dat je hond goed of nog beter in onze maatschappij mee zal draaien.

Voor wie is de cursus ‘Gehoorzame Huishond’?

Alle ras en niet-rashonden vanaf 8 weken oud zijn welkom.
Een hond is nooit te oud om te leren. 
De eigenaar is minimaal 16 jaar oud.


Hoe geven we les?

De basis van onze lessen is gestoeld op moderne, hondvriendelijke technieken. Een lesjaar bestaat uit vier blokken. We geven les aan de hand van thema´s. Dit vergemakkelijkt het leerproces en geeft houvast bij de onderwerpen die van specifiek belang zijn voor jou en jouw hond. Aan de hand van een leskaart houden we de voortgang bij. Als je alle leerstof en oefeningen voldoende onder de knie hebt, behaal je de stempels die nodig zijn om het diploma ´Gehoorzame Huishond´ te krijgen. Bij onze cursus zijn er geen vaste instroommomenten in het jaar. Mits er plaats is, kun je op elk gewenst moment beginnen. De cursusgroepen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau van de combinatie. 

Waar trainen we?

Van april t/m september trainen we aan de Melmerweg 2 in Kampen, op het terrein van PHV de Steller.
En van oktober t/m maart trainen we aan de Haatlanderdijk 33 in Kampen, op het terrein van honden- en kattenhotel Pico Bello en Hondensalon Kynoknip (binnenlocatie).