< Terug naar overzicht

Modderbaden & hindernissen bij ‘Gehoorzame Huishond Dag’

Lokaal

26 maart 2019

Afgelopen zondag 24 maart organiseerde de Dierenbescherming een klein evenement voor de landelijke ‘Gehoorzame Huishond Dag’. Het vond plaats bij het regiokantoor in Ridderkerk dat midden in de prachtige natuur ligt. Deze dag stond in het teken van bewegen en was bedoeld voor alle trainers van de Gehoorzame Huishond scholen in het hele land, waarbij de honden uiteraard ook welkom waren.

Het was een stralende dag en dit kwam niet alleen door het mooie weer, maar ook door de aanwezigheid van alle enthousiaste hondentrainers en collega's. Met 11 graden en volle zon was het ideaal weer voor de geplande buitenactiviteiten. Co'tje Admiraal opende de dag en vertelde over haar werkzaamheden als directeur van de Dierenbescherming. Als gastspreker was Margriet Koopman uitgenodigd, een dierenfysiotherapeut met enorme kennis over bewegingsproblematiek bij honden. 

Na de hele ochtend braaf gewacht te hebben, mochten de honden nu éindelijk naar buiten! Hier konden ze hun energie kwijt tijdens diverse leuke activiteiten voor hond EN baas. Naast een conditietest met verschillende hindernissen, een clickerspel en een apporteerspel, was er zelfs een mini Obstakel Run met een modderbad en ballenbak! 

Wij kijken terug op een fantastische dag met prachtig weer, zeer enthousiaste collega’s en voldane honden!