Barbara Smits

 

Hoi mijn naam is Barbara Smits en sinds 2017 onderdeel van het gezellige team van GH Ridderkerk!

Mijn hele leven al ben ik een grote dierenvriend en heb ik altijd met honden en katten geleefd van huis uit. Ook liet ik graag honden uit in de buurt. Ik zei als klein meisje “Later ga ik in de horeca werken, net als mijn opa of ik ga met honden werken”. Na 30 jaar in diverse (management)functies in de horeca en de evenementenwereld gewerkt te hebben was het enige jaren geleden tijd om mijn andere passie op de voorgrond te plaatsen.

Jarenlang heb ik geen hond gehad, omdat ik fulltime werkte. Sinds een poosje heb ik weer meer vrije tijd en was de keuze om weer een hond te nemen snel gemaakt. Heerlijk om er samen met mijn trouwe viervoeter (een mix van een American Bully en een Engelse Stafford) op uit te trekken. Hij is een grote knuffelkont voor een ieder die hij in zijn hart heeft gesloten. Hij vindt wel veel dingen spannend en is snel onder de indruk van alles wat “gek” is. Hij heeft daarom een goede begeleiding nodig en dat geven wij hem met veel liefde en plezier!

In februari 2017 ben ik gestart met trainen in de Puppygroep met mijn hond bij de Dierenbescherming. Omdat er hard vrijwilligers nodig waren ben ik de instructeurs opleiding Gehoorzame Huishond bij de Dierenbescherming gaan doen. Deze heb ik inmiddels in maart 2018 succesvol afgerond. Ik geef op maandagavond les op de hondenschool bij de Dierenbescherming en sinds augustus 2018 op de dinsdagavond ook op een hondenschool in Krimpen aan den IJssel. Verder ben ik ook vrijwilliger bij Dutch Cell Dogs. Dat doe ik allemaal met heel veel plezier!

Verder heb ik ook de opleiding tot therapiehond begeleider bij Dogswork gedaan en doe ik af en toe projecten en werkzaamheden in die richting. Mijn eigen hond is daarvoor niet geschikt dus werk ik dan met mijn buurhond Sjef, een labrador. Tevens de grootste vriend van onze eigen hond. Gedurende het jaar doe ik diverse cursussen, workshops, lezingen en seminars om mezelf nog verder te ontwikkelen in “hondenwereld”.

Wat ik geweldig vind aan het positief trainen en begeleiden van de baas-hond combinaties is dat je kunt zien dat ze een band met elkaar opbouwen en elkaar steeds beter gaan begrijpen… Super leuk om samen met de baasjes en de honden aan de slag te gaan om het beste van die twee er uit te halen!