Word wijkhoofd

De Dierenbescherming organiseert elk jaar een collecteweek, in de week van Werelddierendag Daarvoor zoeken wij in elke wijk in Nederland een wijkhoofd.

Meer informatie over de functie van wijkhoofd vind je hieronder op deze pagina.


Wat doet een wijkhoofd

Een collectewijk is een deel van een grotere stad, maar kan ook bestaan uit één of meerdere kleine dorpen. De opbrengst van de collecte wordt besteed aan het werk van de Dierenbescherming en komt ten goede van hulp aan dieren - ook in jouw regio.

Als wijkhoofden vorm je een onmisbare schakel tussen de Dierenbescherming en haar collectanten, want zonder wijkhoofd kunnen de collectanten niet langs de deuren. Je organiseert de collecte in jouw eigen wijk volgens de instructies. Afhankelijk van het aantal collectanten kost dat zo’n 2 à 3 dagdelen per jaar (ongeveer 20 uur).

Je onderhoudt contact met de collectanten, verdeelt de straten, bestelt collectematerialen en voorziet de collectanten van collectebussen en niet-thuis-kaartjes. Na de collecte neem de collectebussen weer in, tel je de inhoud samen met de collectant en stort je het geld bij een bankfiliaal. Je hoeft als wijkhoofd niet zelf te collecteren, maar dat mag uiteraard wel. Ook ben je vrij om nieuwe collectanten te zoeken.

Je werkt vanuit huis en kunt je eigen tijd indelen. Wijkhoofden worden ondersteund door een professioneel collecteteam en voorzien van alle benodigde materialen.

“Mijn succesformule is mensen net zo enthousiast te maken als ik zelf ben. Ik ben erg blij met het contact met mijn collectanten: we vormen samen een goed team’.“

Sandra Voortmeijer
- Wijkhoofd

Wijkhoofd worden iets voor jou?

Wil je graag een steentje bijdragen aan een diervriendelijk Nederland en heb je tijd in de periode voor, tijdens en na de collecteweek van de Dierenbescherming (met name september, oktober), meld je dan aan

Meer informatie

Voor meer informatie kun je mailen naar collecte@dierenbescherming.nl onder vermelding van ‘wijkhoofd collecte’. Of je neem tijdens werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur contact op met de Dierenbescherming via telefoonnummer 088 811 30 00 (kies optie 2).