Help afgestane en gedumpte konijntjes

In de afgelopen twee coronajaren zijn er veel meer konijnen gekocht dan voorheen.

Help afgestane en gedumpte konijntjes

Vooral door ouders met jonge kinderen. Die waren veel thuis; nu hadden ze een leuk speelkameraadje. Het regelmatig schoonmaken van het verblijf en het dagelijks verzorgen kost best veel tijd. Bovendien houden niet alle konijnen ervan om geaaid en/of opgepakt te worden. Veel impulsief aangeschafte corona-konijntjes zijn dan ook weer afgedankt. Het gevolg daarvan is voor onze konijnenopvangen al een jaar voelbaar: ze zitten overvol!

Eigenlijk is nergens in onze konijnenopvangen meer plek voor nieuwe konijntjes. Maar als wij ‘nee’ zeggen, weten we wat er met ze gebeurt. Niemand kijkt nog naar ze om. En maar al te vaak worden ze in het bos of park gedumpt. Daarom is het altijd maar weer passen en meten om de corona-afdankertjes een veilig onderkomen te geven. Door de enorme drukte maken onze konijnenopvangen veel extra kosten.

Help jij ons de corona-afdankertjes op te vangen? Met een gift van € 35 geef je een konijn een week verzorging. € 32 Is goed voor een controle door de dierenarts. En voor bijvoorbeeld € 10 kopen we een koelmat zodat een konijn het van de zomer niet te warm krijgt. Namens alle konijnen: dank je wel!