Podcast Het Kippenhok

Kom jij graag meer over dieren of de Dierenbescherming te weten? Serieuze actuele onderwerpen, maar ook heerlijk luchtige weetjes en feiten over dieren? Luister onze podcast 'Het Kippenhok'!

istock

Op Stok

1 mei 2021

Denk jij bij het woord ‘kip’ aan een dier dat gezellig in je tuin scharrelt of aan ‘het meest veelzijdige stukje vlees’? Lisanne de Boer en Dik Nagtegaal praten in de voorlopig laatste aflevering van ‘Het Kippenhok’, de podcast van de Dierenbescherming, heel toepasselijk over kippen. Ook aan het word komen Marijke de Jong, programmamamanger van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en collega Saskia Thijssen over hobbykippen (en haan) houden.

Kikker in je bil

1 april 2021

In deze editie van Het Kippenhok, de podcast van De Dierenbescherming, praten Lisanne en Dik over ‘Kikker in je bil’ en andere dieronvriendelijke spreekwoorden en gezegden. Ook ontrafelen ze niet kloppende mythes rond dieren.

Zwerfaval

Podcast van 1 maart 2021

Het ziet er niet alleen smerig uit, er zijn ook heel veel dieren het slachtoffer van: zwerfafval. In deze editie van ‘Het Kippenhok’, de podcast van de Dierenbescherming, gaan Lisanne en Dik naar buiten om afval op te ruimen, spreken ze boswachter Mark van Staatsbosbeheer over de gevolgen voor de natuur en vragen ze elkaar ‘hoe staat het met de goede voornemens voor dit jaar?'

Winterslaap

Podcast van 1 februari 2021

Dik Nagtegaal en Lisanne de Boer vragen zich in deze winterse lockdown af of een winterslaap niet ook iets voor henzelf is. Verder bespreken ze het verschil tussen winterslaap en winterrust en vragen ze zich af wat lichtvervuiling met nachtdieren doet en hoe kippen slapen.

Goede voornemens

1 januari 2021

In deze podcast praten Lisanne de Boer en Dik Nagtegaal over diervriendelijke goede voornemens. Al eerder stelden we onze volgers de vraag op welke manier zij iets voor dieren wilden betekenen in 2021. Lisanne en Dik bespreken de voornemens die we binnenkregen. Kom alles te weten over eetgewoonten, ploggen en het lokken van vlinders!

Plezierjacht

1 december 2020

In deze podcast praten Lisanne de Boer en Dik Nagtegaal over de plezierjacht. De afgelopen maand stond in het teken van onze campagne #stopdeplezierjacht. Wat kun je verwachten? Dik en Lisanne spotten (wel of geen) wild en Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) praat mee over de wildlijst en de plezierjacht.

Beste baas

1 november 2020

Kim, baasje van hond Caius, werd deze maand uitgeroepen tot 'Beste Baas van 2020'. Waarom verdiende zij die titel? Lisanne de Boer en Dik Nagtegaal onderzoeken wat er nodig is om een goede, nee... beste! baas te zijn voor je huisdier. Sommige baasjes verwaarlozen hun dier, maar kunnen ze ook juist te ver gaan?

Eenzame dieren

1 oktober 2020

Een eenzame pauw kreeg afgelopen maand na 10 jaar eindelijk een maatje. Hoe zit dat eigenlijk met dieren? Welke dieren vereenzamen snel en welke juist niet? Lisanne de Boer en Dik Nagtegaal geven mooie voorbeelden en informeren jou over dieren die wel of niet alleen willen leven.

Vachtverzorging

1 september 2020

Hondje demis werd tijdens de hittegolf verlost van verwaarloosde, dikke vacht. Heeft het zin om met je kat in bad te gaan? En waarom hebben wij eigenlijk geen vacht? Lisanne de Boer en Dik Nagtegaal praten je graag bij over vachten en de verzorging ervan.