Katten uit vervuilde woning gehaald

Lokaal

19 augustus 2020

De Dierenbescherming heeft, in samenwerking met de eigenaar, een aantal katten uit een vervuilde woning in Gelderland gehaald.

Bij de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming (LID) kwam een melding binnen over vermeend dierenleed. De districtsinspecteur checkte de situatie en constateerde dat de poezen in de woning er niet zo slecht aan toe waren dat direct ingrijpen nodig was. Maar de woning was wel onbewoonbaar en de dieren laten zitten was geen optie. Daarom deed de LID een beroep op de collega's van Preventie. 


Preventie

De medewerkers van Preventie komen in beeld als het welzijn van dieren in het geding is, maar het nog niet zo ver uit de hand is gelopen dat er strafbare situaties zijn ontstaan. Ze helpen mensen die ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en) en proberen zo de situatie voor mens en dier te verbeteren en escalatie te voorkomen. In veel gevallen zijn de huisdiereigenaren de grip op de situatie door omstandigheden kwijtgeraakt en zijn ze blij met de geboden hulp. In dit geval realiseerde de eigenaar van de katten zich dat het zo niet langer ging. Hij deed met moeite, maar wel vrijwillig, afstand van zijn dieren.  Onder de poezen in de woning waren een paar maine coons.Animal Rescue Vehicle 

De poezen zijn opgehaald door een medewerker van dierenambulance De Wouden met een Animal Rescue Vehicle en overgebracht naar dierenasiel De Swinge in Drachten.  Daar zijn de dieren onderzicht. Helaas heeft de dierenarts één van de poezen toch moeten laten inslapen. De conditie van de andere poezen was redelijk.
De Swinge heeft voor hen een fijn nieuw plekje gezocht.