Open dag dierenasielen en dierenambulances druk bezocht

1 oktober 2018

Zondag 30 september hield de Dierenbescherming een landelijke open dag. Twintig dierenasielen en diverse dierenambulances in heel het land openden de deuren voor het publiek. In de regio Noordoost deden vijf dierenasielen mee: De Swinge in Drachten, dierenasiel Winschotendierenopvangcentrum 't Noordbroek in Almelo, DOC Enschede en dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek.  Ook namen zes dierenambulances deel aan de open dag: De Wouden in Drachten, Dierenambulance Oost-Groningen in Winschoten, Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe in Emmen, Dierenambulance Almelo, Dierenambulance Enschede en Dierenambulance OverGelder in Klarenbeek. Er stond van alles op het programma, het was mooi weer en de open dag werd drukbezocht. Een terugblik:

 

Drukte bij dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek.

Opvangcentra en dierenambulances in de spotlights

Tijdens de open dag stonden de dierenopvangcentra, asieldieren en dierenambulances van de Dierenbescherming in het middelpunt van de belangstelling. De dierenambulances rijden jaarlijks zo’n 65.000 keer uit voor dieren in nood. Ze redden duizenden dieren per jaar. In de dierenasielen worden jaarlijks meer dan 20.000 dieren opgevangen en met veel liefde verzorgd. Voor elk dier wordt een passend baasje gezocht. 
Bezoekers maakten op de open dag kennis met de asieldieren en het dierenopvangcentrum waarin ze tijdelijk verblijven. Ook konden dierenambulances worden bekeken en werd uitleg gegeven over het werk in de asielen en op de dierenambulances. Onze medewerkers hebben van de open dag een mooi feestje gemaakt en ze konden zich verheugen op veel belangstelling. 

Dogwalk

Bij dierenasiel De Kuipershoek stelden de asielhonden zich op de groene loper voor aan de bezoekers.
Caja loopt keurig over de groene loper tijdens de Dogwalk.

Bezoekers lieten zich rondleiden, zoals hier in DOC Enschede.

Kraampjes

Er waren allerlei kraampjes die specifieke dierinformatie deelden of spulletjes verkochten.
Bij Dierenasiel de Swinge in Drachten kon men uitgebreid snuffelen tussen de tweedehands spulletjes.
In de heemtuin ‘Looackerhof’ bij Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe in Emmen was gelijktijdig met de open dag ook de jaarlijkse Oogstmarkt. Er was onder andere aandacht voor biologisch tuinieren en natuurlijke producten. Ook de bijenvereniging was aanwezig om uitleg te geven over het nut van bijen.
Een kraampje van Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe tussen de kraampjes op de Oogstmarkt in Emmen. 

De dierenarts

Een aantal opvangcentra organiseerde een chipactie, waarbij eigenaren hun huisdier tegen een gereduceerd tarief konden laten chippen. Ook konden bezoekers van de open dag zich verplaatsen in het werk van een dierenarts: chips lezen, door een microscoop kijken, de operatietafel van dichtbij bekijken. 
Een kind scant de chip van een knuffelhond bij Dierenasiel de Kuipershoek.

 

Dierenarts in de dop bij Dierenasiel de Kuipershoek.

Schminken

Hoe langer de open dag duurde, hoe meer kinderen er in dieren veranderden. Je kon je onder andere laten schminken bij Dierenopvangcentrum Enschede en Dierenasiel de Kuipershoek.
Een meisje verandert bij Dierenasiel de Kuipershoek in een fantasiedier.

 

Bij het DOC Enschede leven kinderen zich uit op een koeien-springkussen.

Dierenambulance van dichtbij

Bezoekers mochten dierenambulances en ARV's (Animal Rescue Vehicles) van binnen en van buiten inspecteren en vragen stellen aan onze ambulancemedewerkers. 
Dierenambulance Enschede heeft de auto klaar staan voor de bezoekers.

Lekkerbekken

Voor de lekkerbekken onder ons waren hapjes aanwezig. Bij dierenopvangcentrum ’t Noordbroek in Almelo, kwamen zo’n 400 bezoekers. Zij konden smullen van homemade oreotaart, appelflappen en appeltaart.
Ook de dieren werden verwernd. Zo organiseerde Dierenasiel De Kuipershoek een speciale High Tea voor de konijnen.

Open dag gemist?

Heb je de open dag gemist, maar ben je alsnog benieuwd naar onze asieldieren? Ga naar www.ikzoekbaas.nl en maak kennis met de dieren uit onze dierenopvangcentra. Wil je de volgende keer bij onze open dag aanwezig zijn? In 2019 maken we er gewoon wéér een feestje van. De aankondiging van onze volgende open dag zal, net als dit jaar, op onze website en via onze social-mediakanalen gedeeld worden.