Open dagen goed bezocht

Lokaal

3 oktober 2019

Het weekend voorafgaand aan Dierendag, zaterdag 28 en zondag 29 september, openden diverse dierenasielen en dierenambulances van de Dierenbescherming hun deuren voor het publiek. In het noorden van het land kreeg de open dag het thema “Kids”. Behalve dat mensen een kijkje achter de schermen konden nemen, werden ook allerlei leuke en leerzame activiteiten voor kinderen georganiseerd. Met goot succes, want de open dagen werden goed bezocht door kinderen en hun ouders/verzorgers. Wij kijken er met een goed gevoel op terug!

Met de open dag zetten we ons werk in de dierenasielen en op de dierenambulances in de spotlights en zetten we onze asieldieren nog eens extra in het zonnetje. Jaarlijks worden in onze dierenasielen meer dan 20.000 dieren verzorgd. Tijdens de open dag kunnen bezoekers kennismaken met de asieldieren en het dierenasiel waarin ze tijdelijk verblijven. We hopen natuurlijk dat meer mensen een asieldier overwegen te adopteren als ze op zoek gaan naar een nieuw huisdier. 

Dit jonge konijntje in dierenasiel De Swinge in Drachten kijkt aandachtig naar de bezoekers van de open dag.

Dogwalk

Bij Dierenasiel de Kuipershoekdierenasiel Winschoten en DOC Enschede stelden onze asielhonden zichzelf voor aan het publiek, zoals hier op de rode loper bij DOC Enschede.
De Siberische husky Raffi op de rode loper bij DOC Enschede

Kraampjes

Bij diverse open dagen kon je kraampjes bezoeken met specifieke dierinformatie of waar spulletjes werden verkocht, zoals hieronder bij de Dierenambulance Zuidoost Drenthe in Emmen.

In de mooie tuin bij het pand van Dierenambulance Zuidoost Drenthe in Emmen was tijdens de open dag ook een grote oogstmarkt met allerlei leuke kraampjes.

De dierenarts van dichtbij

De jeugdige bezoekers kregen de kans zich te verplaatsen in het werk van een dierenarts: chips lezen, door een microscoop kijken, de operatietafel van dichtbij bekijken.

Kinderen kruipen in de huid van de dierenarts in Dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek-Apeldoorn.

Schminken

Hoe langer de open dag duurde, hoe meer kinderen er in dieren veranderden. Ze konden zich onder andere laten schminken bij Dierenasiel Winschoten, Dierenopvangcentrum Enschede en Dierenasiel De Swinge.

Een jongen verandert in een fantasiedier in dierenasiel De Swinge.

Dierenambulance van dichtbij

Ook het werk van onze dierenambulances werd voor het voetlicht gebracht. Bezoekers konden dierenambulances  van binnen en van buiten bekijken en vragen stellen aan de medewerkers. Met welke hulpmiddelen werken de medewerkers van de dierenambulance? Wat voor dieren redden ze eigenlijk? Op al dit soort vragen werd antwoord gegeven. 

Bezoekers nemen een kijkje in deze auto van Dierenambulance De Wouden in Drachten.

Dierenweetjes

Bij diverse dierenasielen kregen kinderen informatie over het houden van konijnen. Wist je bijvoorbeeld dat een konijn zich stukken prettiger voelt als hij of zij met een vriendje samenleeft in plaats van alleen?

Bij dierenasiel Winschoten werden 'weetjes' over het houden van konijnen gedeeld.

Lekkerbekken

Voor de lekkerbekken onder ons waren er allerhande lekkernijen verkrijgbaar, zoals zelfgebakken kniepertjes (wafeltjes), een suikerspin of poffertjes.

Bij het dierenasiel in Winschoten werden lekkere poffertjes gebakken.

Dierenpolitie

In het Dierenopvangcentrum Enschede vertelde de dierenpolitieagente Bianca over haar werk. Ze speelde een Kahoot-quiz met de aanwezige kinderen en hun ouders/verzorgers. Dit was een groot succes!

Dierenpolitieagente en quizmaster Bianca legt de bezoekers interessante vragen voor.

Knutselen

Bij het DOC Enschede konden kinderen een leuke hond of poes knutselen van een pompoen. In dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek werden vogelvoer- en konijnenvoer-verrassingen geknutseld. Veel kinderen namen hun knutsel mee naar huis, maar de konijnenknutsels konden ook bij de konijnen in het dierenasiel worden achtergelaten.

Open dag gemist?

Heb je de open dag gemist, maar ben je alsnog benieuwd naar onze asieldieren? Ga naar www.ikzoekbaas.nl en maak kennis met de dieren uit onze dierenopvangcentra. Wil je de volgende keer bij onze open dag aanwezig zijn? In 2020 maken we er gewoon wéér een feestje van. De aankondiging van onze volgende open dag zal, net als dit jaar, op onze website en via onze social-mediakanalen gedeeld worden.