Snuffelmarkt Ede stopt ermee

Lokaal

14 mei 2020

De Dierenbescherming stopt met de Snuffelmarkt in Ede. Deze kringloopwinkel, die volledig werd gerund door vrijwilligers, heeft vele jaren gezorgd voor extra inkomsten voor ons dierentehuis De Hof van Ede.

Het pand van de Snuffelmarkt is toe aan een flinke renovatie, omdat er aan veiligheidseisen moet worden voldaan. Zo'n renovatie of zelfs een nieuwbouw betekent een enorme kostenpost. Daarnaast zijn we als Dierenbescherming bezig ons meer te focussen op onze kernactiviteiten: het redden, beschermen en verzorgen van dieren. Daarin passen de activiteiten van de Snuffelmarkt niet meer. Daarom gaat het pand in de verkoop en stopt de Snuffelmarkt.
We zijn de vrijwilligers, die de Snuffelmarkt al die jaren draaiende hebben gehouden, ontzettend dankbaar. Dankzij hun hulp konden veel dierlevensreddende operaties worden uitgevoerd.

Nieuw pand De Hof van Ede

Een deel van de behaalde opbrengsten van de Snuffelmarkt is gereserveerd voor een nieuw te bouwen onderkomen van Dierentehuis De Hof van Ede. De planning is dat we eind dit jaar kunnen starten met de bouw. Een feestelijke opening laat nog wel even op zich wachten, maar er komt in ieder geval een speciaal bedankbord voor de Snuffelmarkt en haar vrijwilligers. Op die manier wordt de naam Snuffelmarkt op de gevel vereeuwigd.