Dierenbuddy in Haarlem zoekt cliënten

Lokaal

2 november 2020

In navolging van al meer dan elf steden kunnen ook cliënten in Haarlem een beroep doen op onze Dierenbuddy’s. Dierenbuddy is een project van de Dierenbescherming waar ouderen of chronische zieken met huisdieren die hulp nodig hebben bij de zorg van hun dier, een beroep kunnen doen op een vrijwilliger. In Haarlem staan de vrijwilligers gereed en zijn we klaar voor nieuwe cliënten.

‘Je krijgt er veel voor terug’

Claudia Ottens is een van de Dierenbuddyvrijwilligers die in Haarlem zorg draagt voor de lange wandelingen met de honden van een aantal cliënten. “Als ik zie hoe blij zowel de cliënt als de hond zijn als ik kom, geeft me dat enorme voldoening. Ik krijg er zoveel voor terug’, aldus Claudia. Onlangs kwam de regionale nieuwszender Haarlem105 bij haar langs om te vertellen over haar werk als Dierenbuddy in Haarlem.

Beau bezoekt een dierenbuddyIn het nieuwe feelgood-programma "Beau Bezoekt" gaaat Beaudine langs bij ondernemers en instellingen in Haarlem en omstreken om een dagje met hen mee te lopen. 
De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen ouderen door middel van praktische hulp zoals het schoonmaken van de kattenbak of de vogelkooi, een lange wandeling met de hond maken, naar de dierenarts gaan en eventueel opvang voor het dier te regelen, indien de situatie daarom vraagt.

Hulp voor mens en dier

Met het ouder worden nemen vaak de lichamelijke beperkingen toe waardoor het steeds moeilijker wordt in de benodigde zorg voor het huisdier te voorzien. Vaak komt daarbij dat het sociale netwerk kleiner wordt waardoor de mogelijkheid om op familie, vrienden of kennissen terug te vallen voor hulp geen optie meer is. Terwijl het hebben van een huisdier vaak belangrijk voor hen is. Met de hulp van Dierenbuddy kunnen mens en dier zo lang mogelijk van elkaars gezelschap genieten, ook in een zorginstelling waar huisdieren toegestaan zijn. Op deze manier hoeven dier en baasje niet gedwongen van elkaar gescheiden te worden. Dierenbuddy helpt op deze wijze dier én mens.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een huisdier en ondervindt u als gevolg van een chronische ziekte of beperking belemmeringen in de zorg voor uw huisdier? Heeft u onvoldoende financiële middelen en een beperkt of geen sociaal netwerk? Of kent u iemand uit uw omgeving, die mogelijk hulp kan gebruiken? Neem dan contact op met onze lokale coördinator Dierenbuddy Ellie Wormgoor, te bereiken via dierenbuddy.haarlem@dierenbescherming.nl of telefonisch 06-2786 3815.