Kat zoekt buitenkans

20 augustus 2018

Begin 2017 heeft de gemeente Purmerend besloten de opvang van zwerfdieren onder te brengen bij het asiel in Amsterdam. Daardoor kon het kleinschalige asiel in Purmerend de hoge onderhoudskosten van hun pand niet meer opbrengen en was de Dierenbescherming in december 2017 genoodzaakt dit dierenopvangcentrum helaas te sluiten. De aanwezige asieldieren moesten dus worden ondergebracht in andere asielen in de regio. Zo zijn er o.a. vier honden naar Zandvoort verhuisd maar ook een groep van vijftien verwilderde katten die in Purmerend op een groot afgesloten terrein leefden.

Een enorme verandering voor de dieren en het viel dan ook niet mee om alle katten te vangen. Deze poezen zijn in hun jeugd niet opgegroeid met mensen. Daardoor proberen ze mensen zoveel mogelijk te ontlopen. Het zijn zeker geen katten die gezellig bij je op de bank komen liggen. Een aantal van de dieren wil voor een lekker hapje nog wel naar je toe komen maar dat is dan ook het enige.

Bij Dierentehuis Kennemerland beschikken we helaas niet over een terrein waar we de katten kunnen onderbrengen. Daarom zijn we nu al maanden naarstig op zoek naar zgn. buitenplaatsen waar 1 of 2 dieren naar toe kunnen gaan. We denken daarbij aan boerderijen, maneges, e.d. Het is wel de bedoeling dat de katten gevoerd worden. Daarnaast zijn het bewezen muizen- en rattenvangers. Inmiddels zijn er vijf dieren herplaatst. Bent u of kent u iemand met een dergelijk terrein en zou u een of meerdere van katten willen overnemen? Neem dan even contact op met Dierentehuis Kennemerland. We kunnen dan een afspraak maken om eens kennis te maken met de buitenkatten.