Nieuw in Zandvoort: Voorlezen aan Asielkatten

Lokaal

21 augustus 2017

Vanaf woensdag 13 september introduceren wij 'Voorlezen aan katten' in Dierentehuis Kennemerland, te Zandvoort. Wij nodigen kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 uit zich aan te melden om ongeveer 30 minuten voor te lezen voor de katten in het asiel. Een prachtervaring voor kind en kat!

Het programma loopt al op andere locaties en Nederland, en in het buitenland. Uit onze ervaring blijkt dat voorlezen voor katten een positief effect heeft op de leesprestaties van kinderen. Er is immers niemand in de buurt die hun leesniveau beoordeelt, op de kat na dan. Daarnaast is het erg goed voor asielkatten om regelmatig in aanraking te komen met kinderen. Hun stemmen en het ritmische geluid van voorlezen werkt rustgevend. Het maakt dat de dieren goed gesocialiseerd raken of blijven, waardoor ze zich makkelijker zullen aanpassen aan een nieuwe thuissituatie. De kans op adoptie wordt op deze manier vergroot, een win-winsituatie dus!

Om de week organiseren we op woensdagmiddag een voorleesuurtje voor asielkatten. Inschrijven of meer informatie via: jonne.kramer@dierenbescherming.nl.