Pulletjes gered uit wildrooster

Lokaal

4 juli 2019

Onze Dierenambulance Noord Kennemerland kreeg een melding binnen van pulletjes die vast zaten in een wildrooster. Een voorbijganger had gepiep gehoord uit het rooster en was gaan kijken. De in totaal vier jonge eendjes konden geen kant op. 

Het was nog een hele uitdaging om de pulletjes te redden uit het wildrooster. Gelukkig paste de arm van één van de medewerkers door het rooster, waardoor ze een pulletje heeft kunnen vangen. Dit eendje was helaas al aardig verzwakt. Het is onbekend hoelang de eendjes daar al vast hebben gezeten.

Eerste eendje bevrijd uit roosterMedewerker Marian kon net met haar hand bij het eerste eendje.

De andere pulletjes waren wat lastiger te vangen. Gelukkig bleek dat één gedeelte van het rooster open kon. Met vangnetten door het rooster is geprobeerd de jonge eendjes één kant op te krijgen, zodat ze vanuit het open gedeelte gevangen konden worden. 

Medewerker Edwin stond klaar om de pulletjes te vangen

Gedeeltelijk goede afloop

Alle vier de pulletjes zijn uiteindelijk bevrijd uit het rooster. Helaas heeft het verzwakte eendje het niet overleefd. De overige drie eendjes zijn gebracht naar onze Wildopvang Krommenie, moeder eend was niet meer te bekennen in de omgeving. Bij de Wildopvang worden ze opgevangen totdat ze zelfstandig zijn, vervolgens zullen de eendjes vrijgelaten worden in de natuur.