School saai? Welnee!

24 mei 2018

Op dinsdag 15 mei hebben de scholenvoorlichters uit de regio Noordwest een drukke dag gehad. Zes klassen van tezamen maar liefst 150 leerlingen kregen op de Daltonschool in Amersfoort een interessante gastles van de Dierenbescherming.

De gastlessen hadden betrekking op diverse thema’s waaronder huisdieren, wilde dieren en het dier in de samenleving. Er werden diverse diergerelateerde filmpjes vertoond waarover vragen werden gesteld. Ook leerden de kinderen meer over het werk dat de Dierenbescherming doet. De lessen werden zeer goed ontvangen en de kinderen waren enthousiast.

Na deze drukke dinsdag werd er zeker niet stilgezeten. Tijdens de twee daaropvolgende dagen hebben onze scholenvoorlichters nog vier andere klassen lesgegeven. In deze ware ‘gastlesdriedaagse’ hebben er in totaal zo’n 280 kinderen een gastles van de Dierenbescherming mogen ontvangen. Een prachtig aantal! We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren om respectvol met dieren om te gaan. Tijdens een gastles leren de kinderen al spelenderwijs over de belangrijkste zaken rondom de omgang met dieren.

Wilt u ook een gastles aanvragen voor uw klas? Dat kan! Onze scholenvoorlichters geven les aan kinderen van allerlei leeftijden. Ook nieuwe scholenvoorlichters zijn van harte welkom in de regio. Bekijk onze vrijwilligersvacature en neem contact met ons op.