Wethouders dragen ons een warm hart toe

Lokaal

9 april 2020

Deze week ontvingen wij twee zeer sympathieke mails van de Amsterdamse wethouder Laurens Ivans en wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht. In deze mail droegen zij al onze medewerkers een warm hart toe in deze coronatijd. Nogmaals dank hiervoor, wij stellen dit zeer op prijs en delen hieronder graag de ontvangen berichten.

Vanuit Amsterdam

“Beste vertegenwoordigers van de dierenopvangorganisaties, leden van de adviesraad Dierenwelzijn, dierenartsen en kinderboerderijen,

Het is een bijzondere tijd waarin ik allereerst hoop dat u en uw dierbaren gezond zijn en dat zo veel mogelijk blijven. Juist nu wordt maar weer duidelijk hoe belangrijk die gezondheid is.  We hebben zorg voor elkaar en ik wil graag in deze mail mijn zorg voor jullie laten blijken. Ik realiseer me dat er in deze tijd een groot beroep op jullie allen wordt gedaan. U werkt met en voor de dieren van Amsterdam (en omgeving) en dat vergt veel flexibiliteit en inzet (vaak met minder mensen). De zorg voor de dieren kan immers niet ‘vanuit huis’ gedaan worden of tijdelijk gestopt. Vooralsnog krijg ik de indruk dat iedereen nog op het ‘basisniveau’ kan doorgaan. Daar ben ik blij om en ik hoop dat dat zo blijft en het behapbaar blijft. Ik wil in ieder geval mijn waardering naar jullie uitspreken voor het werk dat jullie nu in onzekerheid moeten verzetten. De ambtenaren van het team Dierenwelzijn volgen de ontwikkelingen op landelijk niveau op de voet. Daar waar wij als gemeente een rol hebben, kunt u een beroep op ons doen voor advies of vragen. Heel veel succes en sterkte!”

Namens Laurens Ivens, wethouder Dierenwelzijn.

Even een rustmomentjeHondenverzorgster Ghislaine Oubrie

Vanuit Utrecht

“Beste medewerkers van dierenopvangcentra in en om Utrecht,

De Coronacrisis raakt ons allemaal. Jullie hebben misschien zorgen over de gezondheid van je naasten en die van jezelf. En ook je werk is er door veranderd. Waar jullie normaal gesproken veel contact hebben met je collega’s, met mensen die dieren wegbrengen of juist ophalen, is het nu stil en rustig op de locaties. Ondertussen gaat de zorg voor de dieren door. Dat zal een grote impact op jullie leven hebben. Ik hoop dat jullie daarin een goede weg vinden, wetende dat jullie werk enorm belangrijk is voor al die dieren die opvang nodig hebben in en om Utrecht.
Ik wens jullie heel veel sterkte in deze periode. We kunnen op dit moment niets anders doen dan de richtlijnen van de overheid goed volgen en ik bedank jullie voor jullie inzet daarbij.
Zorg goed voor jezelf, voor de dieren en voor anderen!”

Namens Lot van Hooijdonk, wethouder Dierenwelzijn Gemeente Utrecht.