Aftrap chipactie gemeente Nissewaard

6 december 2018

Deze week is de jaarlijkse chipactie voor alle katteneigenaren uit Nissewaard voor de tweede keer weer van start gegaan. In Dierenopvangcentrum Spijkenisse werd op de dag van Sinterklaas de allereerste chip geplaatst in aanwezigheid van wethouder Igor Bal.

De hoofdrolspeler was Poes Hailey van 6 maanden oud, die samen met haar baasje op de Chipactie af was gekomen. Mischa Pepermans, paraveterinair bij de Minimax Dierendokter, chipte poes Hailey onder toeziend oog van Igor Bal, die o.a. dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft. Vorig jaar zijn er in Nederland ruim 60.000 katten op straat gevonden, een belangrijke reden dat de gemeente Nissewaard ook dit jaar weer een chipactie uitvoert in samenwerking met de Dierenbescherming. Dierenartsen in de regio werken belangeloos mee om zoveel mogelijk katten van een chip te voorzien. Vorig jaar zijn er tijdens deze actie 567 katten in de gemeente Nissewaard gechipt.

Links: Mischa Pepermans, paraveterinair Minimax dierendokter. Rechts: Igor Bal, wethouder gemeente Nissewaard.

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatievermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Hoe werkt de actie?

De actie loopt van 1 t/m 31 december en is alleen bedoeld voor katten uit Nissewaard. Verschillende dierenartsen in Nissewaard chippen alle katten in december geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, is onderaan deze pagina te zien. Je kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Deelnemende dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Bernisse, van Duyvenvoordeweg 1, Heenvliet
Dierenartsenpraktijk Rozenburg en Zuidland, Breedstraat 11, Zuidland
Dierenkliniek de Perzikgaard, Perzikgaard 1, Spijkenisse 
Dierenkliniek Maaswijk, Ida Wassenmanstraat 22-24, Spijkenisse
Dierenkliniek Spijkenisse, Lenteakker 1, Spijkenisse