Aftrap gratis chipactie Nissewaard

Lokaal

2 december 2019

Deze week is de jaarlijkse chipactie voor alle katteneigenaren uit Nissewaard voor de derde keer weer van start gegaan. Ro­de ka­ter Flip was de eer­ste kat die door die­ren­arts Niels Schell van Die­ren­kli­niek de Per­zik­gaard te Spij­ke­nis­se, daar­bij ge­as­sis­teerd door wet­hou­der Igor Bal, gra­tis werd voor­zien van een chip.

Vorig jaar zijn er in Nederland ruim 60.000 katten op straat gevonden, een belangrijke reden dat de gemeente Nissewaard ook dit jaar weer een chipactie uitvoert in samenwerking met de Dierenbescherming. Dierenartsen in de regio werken belangeloos mee om zoveel mogelijk katten van een chip te voorzien. Wethouder Igor Bal, die o.a. dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft, was aanwezig voor de aftrap.

Dierenarts Niels Schell (links) en wethouder Igor Bal (rechts) zetten de chip bij rode kater Flip (midden). 

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatievermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Hoe werkt de actie?

De actie loopt van 1 t/m 31 december en is alleen bedoeld voor katten uit Nissewaard. Verschillende dierenartsen in Nissewaard chippen alle katten in december geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, is onderaan deze pagina te zien. Je kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Deelnemende dierenartsen