Chip je kat actie Nissewaard groot succes

24 januari 2018

In december van 2017 heeft gemeente Nissewaard, in samenwerking met de Dierenbescherming, een chipactie voor katten georganiseerd. Deze actie heeft al eerder in Rotterdam plaatsgevonden en was toen een groot succes. Nissewaard mag zich nu ook aansluiten met een succesvolle chipmaand!

Succesvol

Het was de eerste keer dat de gemeente Nissewaard een chipactie organiseerde, maar deze was direct een groot succes. In totaal zijn er maar liefst 567 katten ingeënt. Zo kunnen zoekgeraakte katten snel herenigd worden met hun eigenaar. Het chippen vond plaats bij een aantal dierenartsen, waarbij een groot voordeel is dat de dierenartsen bekendheid en inzicht in de medische behoefte krijgen van de katten. Zo kunnen mogelijke ziektes gesignaleerd en behandeld worden. Daarnaast weten de kattenbezitters de weg naar de dierenarts in de toekomst makkelijker te vinden.

 

Bedankt dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Bernisse, Zuidland, PerzikgaardMaaswijk en Spijkenisse hebben meegewerkt aan de actie. Gemeente Nissewaard bedankt de dierenartsen voor hun medewerking.